Търсене в този блог

понеделник, 23 март 2020 г.

„Тайният мъжки клуб за любовни романи“ - Лиса Кей Адамс

Добре дошли в тайния мъжки клуб за любовни романи!
Първо правило: Не говориш за книжния клуб!
Бракът на легендарния бейзболен играч Гавин Скот е сериозно разклатен. Объркан и отчаян, той получава помощ от неочаквано място: таен клуб, основан от най-големите мъжкари в града. Те му разкриват, че се срещат и четат любовни романи, които съдържат много истини за взаимоотношенията между мъжете и жените, и това им помага във връзките им.
Използвайки като опорни точки ключови моменти от сюжета на пикантен исторически любовен роман за един английски аристократ, който се опитва да спечели съпругата си отново, членовете на клуба напътстват Гавин как да спаси своя брак.
Но на злочестия Ромео ще му трябват повече от мили думи и романтични жестове, за да си върне доверието и любовта на своята съпруга…

„Нищо на света не е по-силно от жена, на която тотално ѝ е писнало.“

„Тайният мъжки клуб за любовни романи“ от Лиса Кей Адамс е една красива книга, имаща всичко необходимо да завладее читателя. Това е една история за любовта, за онази истинската, неповторимата любов, заради която си заслужава да се бориш със зъби и нокти, за онази любов, заради която мъж ще чете любовни романи, за да върне любовта на живота си.
Тази книга е първа от поредица, която със сигурност искам да прочета. Дори без да прочета, за какво иде реч в другите книги, сигурна съм, че едната ще бъде за сестрата на Теа, Лив и новия приятел на Гавин, Мак. (не се въздържах и проверих за кога е втората книга и да тя е за Лив и Мак, нямам търпение!)
Идеята е много интересна, как един мъж може да спечели обратно любовта на живота си и то с помощта на любовни романи, как с тяхна помощ ще се научи да разбира жена си и да стане по-добър мъж и съпруг. Една романтична книга, с нестандартна идея, която грабва читателя, а самата история бе толкова красиво и въздействащо разказана, че няма как тази книга да получи по-малко от 5 звезди.
Само аз ли обичам като седна и да прочета книгата. Наистина обожавам книги, които ми грабват толкова много вниманието и интереса ми, че не мога да отделя поглед от тях. За жалост от чисти задължения не успях да прочета книгата на веднъж, но всяка свободна минута аз я четях! 
Корицата е уникално красива, 1000 пъти по-добра от оригиналната. И ако се загледате по-добре в книгата, която държи мъжа ще можете да познаете, коя точно е, а това е един много изпипан детайл. 
Не знам какво точно да кажа за героите. И Гавин и Теа не успяха да ме впечатлят кой знае колко. Малко дори и Теа ме дразнеше, защото стоварваше цялата вина за провала на брака им върху Гавин, а това не бе справедливо. Със сигурност той има много голяма вина, но не е само той виновния.
Не успях да се поставя на мястото на Теа, ок да мъжете не ни разбират, не говорят нашия език, ама човек, срещнала си любовта на живота си, защо трябва да криеш какво чувстваш? Може би аз просто мисля така, но що има нещо нередно, не се чувстваш щастлива, просто трябва да го кажеш на човека до себе си, и ако той е твоят човек, заедно ще намерите изход от ситуацията. 
Гавин от своя страна си бе сладък, хареса ми, че се бореше, че се довери на групата мъже от тайния клуб и в крайна сметка намери нови приятели. 
Много ми допадна обаче сестрата на Тия, Лив, въпреки че и тя по едно време ми направи лошо впечатление, но ще ми бъде много интересно да прочета и книгата за нея, да я опозная по-добре. Нейния образ просто ми се стори много интересен. 


„-Нужни са двама души, за да съсипят една връзка.
Лив наклони глава на една страна.
- Така е, само че аз съм ти сестра и поради тази причина съм генетично предразположена да вземам единствено твоята страна.“

Много ми е интересна и историята на второстепенни герои, как те са попаднали в клуба, каква е историята на тези мъже и какви са причините заради които са започнали да четат любовни романи. И как за бога се е родила идеята за клуба, кой е бил първия член? Все едни такива въпроси за предисторията, отговорите на които се надявам да намеря в другите две книги от поредицата. 


„-Ние всички сме сбор от миналото и преживяванията си и реакциите ни са обусловени от тях. Също като в любовните романи. Онова, което героите са преживели преди началото на книгата, в крайна сметка ще определи как реагират на нещата, които се случват в нея.“

Източник. 
„Тайният мъжки клуб за любовни романи“ от Лиса Кей Адамс представлява една книга, която разказва на читателя си за една любовна история, за един брак, който е пред края на своя злощастен завършек. Това е книга за един мъж, който обича жена си, обича любовта на живота си и е готов да направи всичко, за да я спечели обратно. История за любов, за семейството и за това на какво сме готови, за да върнем любовта.

Благодаря на издателство Ибис за възможността да прочета това съкровище. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар