Търсене в този блог

петък, 7 февруари 2020 г.

Любовните книги!!! Или с коя книга в ръка (и ако искате чаша вино) да се насладите на Свети Валентин, ако вашият принц на бял кон още не се е появил - Част 2

Здравейте, какво правите?
Аз се намирам все още в леглото с лаптопа до мен и се опитвам да свърша нещо полезно докато събера сили да стана от леглото! Обичам да съм продуктивна и ден, в който не свърша неща ми се струва пропилян.
Мина и замина първия месец на новата години, случиха се толкова ужасни и тъжни неща, че не е за вярване. Имаме нужда от промяна, аз лично имам нужда от промяна. Продължавам да се старая да не съм толкова голям консуматор и да купувам само необходимото, да не използвам пластмаса. Има толкова малки начини, с които можем да променим поведението си и трябва да го направим.  Промяната в поведението на един
човек ще донесе нищожен ефект, но е много по-добре от това да не правим нищо. 
Това е много странно начало за днешната публикация. Знам, но имах чувството, че трябва да напиша тези редове. 
Наближава Свети Валентин или ако искате Трифон Зарезан, едно е ясно трябва да се пие хубаво вино и е един прекрасен повод да се насладиш на хубава вечер с любимия човек.
Колкото и по български да се отрича този празник, защото ние си имаме наш или просто да го отричаме, защото наистина ли ни трябва конкретен ден в който да покажем на любимия човек, че го обичаме не трябва ли да го правим всеки ден?
На което и мнението да сте, определено е малко тягостно да си сам на този ден! За това както миналата година ще ви предложа няколко романтични книги, с които да преживее 14 февруари. 
Ако искате да поречете публикацията от миналата година ще я намерите тук. Направо не ме е срам да копирам собствената си публикация от миналата година. Каква липса на оригиналност! 

1. „Любов и други думи“ -   Кристина Лорен - от много време не бях чела нещо от това дуо
(под името Кристина Лорен пишат две приятелки) и определено мога да кажа, че ми липсваше начина им на писане, липсваха ми историите им. Едно нещо със сигурност мога да кажа, тази книга се различаваше от другите им. В двете поредици, които имат на българския пазар и които аз съм чела Красиво и Мило момче( аз така им си викам на тези поредици, първата книга от Красиво е „Красив негодник“, а от другата поредица  „Мило палаво момче“) има изграден модел, имаш представа какво предстои, особено като прочетеш една две книги от поредица. Тази книга бе по различна и много ми хареса. А и корицата е прекрасна! Имаше си своите недостатъци, не толкова заради самата идея, а просто, защото лично на мен ми бе прекалено драматична, но ви я препоръчвам. Книжката е малка и лесно ще се прочете за няколко часа. 
4/5*

2. „Огън на леда“ - Мариана Запата - изключително много ми хареса тази книга. Имам ревю на книгата, което можете да намерите тук. Героите са прекрасни, както и самата историята. Препоръчвам тази книга, защото си заслужава, а и е много красива. Може да се прочете на един дъх, толкова е грабваща и завладяваща. Книгата не е чак толкова малка, но веднага, увлича читателя. Докато и писах ревюто, прочетох наново сигурно половината книга, защото не исках да се разделям с тази история. Наистина си заслужава! 
5/5*

"Човек е такъв, какъвто е, и или живееш така, че да се опитваш да угаждаш на другите, или не.“

3. „Магазинчето за чай и щастие“ и „Магазинчето за шоколад и мечти“ - Мануела Инус - и двете книжки са ужасно красиви. Те са част от поредицата „Валери Лейн“, която ни разказва във всяка една от книгите, за по една от собственичките на магазини на таза улица. Историята в книгите е сладка, както самите корици. Таман прочетох и втората книга и с ръка на сърцето мога да кажа, че дори тя ми хареса повече и от първата! В книгите се говори за любовта, приятелството и за това да помагаш на ближния си. От поредицата има общо шест книги (май) и много се надявам и останалите да бъдат преведени и издадени. 
4/5* 

„-Не се притеснявай, викай си.
-Да нямаш неприятности със съседите си.
-О няма. Мистър и мисис Ръдърфорд свалят слуховите си апаратчета още след вечеря.
Бари се засмя.
- И двамата ли! Но тогава не могат да разговарят помежду си.
- Според мен това е смисълът на цялата мероприятие.“

4. „Завинаги мое момиче“ - Хайди Маклоклин - едно мога да кажа за тази книга, тя е невероятна, изключително красива и завладяваща история. Ревюто на книга е тук.  Дори си мисля аз самата отново да си я прочета съвсем скоро. В момента като мисля точно какво да ви напиша за нея, ми се връщат спомените за това колко очарована бях от нея, колко красиво и така въздействащо е разказана историята, чак дори ми се къса сърцето. Наистина ви съветвам да прочетете книгата напълно си заслужава, но не гледайте филма, той ама изобщо не е кой знае какво. Аз дори не успях да го догледам, по едно време просто се ядосах и го оставих.
5/5*

5. „Сърца за разбиване“  - Али Новак - прочетох тази книга преди няколко години, но още помня колко сладка бе тя. Ревюто и ще го намерите  тук. От преди 4 години е!!! Няма да бъде зле отново да си я прочета, позабравила съм точно какво ставаше в нея, но помня колко удовлетворена се чувствах след нея.
5/5*
П.П Страх ме е да си прочета ревюто и, толкова старо е, сигурно ще ми идва да потъна в земята от срам. Ем обичам да се смея на това какво съм писала преди, ем нямам никакво желание да си чета старите публикации.

„Светът се движи бързо, всичко около нас се променя всеки ден. Фотографията е дар, чрез който можем да задържим момента завинаги.“

Бонус: 6. „Бъди с мен“  - Джей Лин - миналата година ви препоръчах „Ще те чакам“ за това
сега е редно да ви препоръчам „Бъди с мен“. За радост нея все още се намира из книжарниците, най-вече из интернет книжарниците, но все пак я има. Джейн Лин пиша наистина много красиво и е тъжно, че има само тези две книги на нашия книжен пазар.

И така това беше от мен! Весело прекарване на 14 февруари, без значение кой от двата празника ще празнувате, или ще си останете вкъщи с голяма чаша вино в ръка и ще прочетете някоя книга! Важното е да си прекарате една хубава вечер! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар