Търсене в този блог

неделя, 6 октомври 2019 г.

Любими цитати от любими книги - Част 10.2


Здравейте, как я карате? Аз прочетох поредната поредица на Касандра Клеър и за пореден път съм съсипана, сърцето и душата ми са препълнени с чувства и преживявания, влюбена съм в света на ловците на сенки, всеки аспект от този свят, в цялата идея, в невероятните герои и късащите сърцето ситуации. "Кралица на въздух и мрак" е доказателство колко талантлива е авторката и аз за пореден път ще споделя любимите си цитати. Цитатите от първата книга, "Лейди полунощ" са тук, а тук е ревюто и, съответно на "Повелителят на сенките" тук и тук.  Скоро ще има и ревю и на тази книга.
Възможни са спойлери за това четете на свой риск. 

"в сърцето на всеки родител има часовник. През по-голямата част от времето той мълчи, ала можеш да го чуеш как тиктака, когато детето ти не е при теб и на знаеш къде е или когато е будно посред нощ и има нужда от теб. Ще тиктака, докато отново не бъдете заедно."

"Обичам я все по-силно, с всеки изминал ден и с всеки  опит да спра."

"Семейството е повече от кръвта във вените"

"Един умен човек, когото познавах някога, веднъж каза, че не сме в състояние да разберем живота, така че не можем да се надяваме да разберем смъртта."

"-Нали ти е ясно, че когато аз си събирам багажа, просто хвърлям всичко в един куфар и сядам отгоре му, докато Джулиън се опитва да закопчае  ципа? - подхвърли Ема...."

"Веднъж и беше обяснил, че онова, което го пленява в рисуването, е мигът, в който рисунката оживява. Мацването на боя или драскането с молив, което я преобразява от нещо бездушно в жива, одухотворена интерпретация."

"-И моля те, не ми казвай, че всички котки са мъртви . добави Ема. - Не съм сигурна, че съм в състояние да понеса масова котешка смърт.
-Всъщност котките са много добре тук - рече Даяна. - Самите те са малко демонични."

---- "Никой от нас не дължи никому всяко късче от историята на душата си."

"-Да осъзнаеш, че си допуснал грешка, и да се опиташ да я поправиш, е всичко, което всеки един от нас може да се надява да стори."

"Вярваш, че хората не само са способни да дадат най-доброто от себе си, но и искат да го сторят."

"Да не се молиш?
-Как разбра?.....
-Устните ти се движеха - обясни Алек.....
-Обикновено не се налага да се моля - отвърна Джейс. - Обикновено, когато нещата се объркат, идваме при Магнус и той ги оправя."

"-Онова твое Аз ей там е изключително привлекателно, Александър.
-Това е ваза - отбеляза Хелън.
Магнус се взря в нея с присвити очи.
-Готов съм да я купя от теб." (в книгата, която е специално за Магнус „Хрониките на Магнус Бейн“ има един момент между Магнус и една чиния, когато прочетох това веднага се сетих за него)

"За какво искаш да говорим?
-Всъщност именно за това.
-За теглото ми?
-За оръжия.
Джейс придоби възторжено изражение.
-Знаех си, че си Херондейл. Това е отлична новина......... Ще ти намеря нещо. Нещо, което казва Херондейл.
-Бих могъл да убивам със смъртоносното си чувство за хумор и опасен чар.
- Е, това определено казва Херондейл - Джейс изглеждаше адски доволен. ....
- Кристофър, за мен семейството никога не е било кръвна връзка. Винаги е било онези, които сам си изберях. Оказа се обаче, че е хубаво на света да има някой, с когото да съм свързан по точи начин. Някой, на когото да разказвам отегчителните семейни истории.  Знаеш ли за Уил Херондейл? Или за Джеймс Херондейл?
-Не мисля.
-Отлично. Сега часове от времето ти ще бъдат съсипани." (ама естествено трябва да спомене Каси Уил, все едно книгата и така и така не е емоционално наситена, а трябва и да се сещаме за невероятният Уил Херондейл!!!)

"Маските, които носим заради онези, които обичаме - помисли си Даяна. - Джулиън би оставил кръвта му да изтече, без да поиска превръзка, от страх, че молбата му може да ги разстрои."

"Вярата не означа никога да нямаш съмнения. А да притежаваш каквото е необходимо, за да ги преодолееш."

"-Ти ме научи, че е нужна повече храброст да обичаш изцяло, отколкото да се хвърлиш в битка невъоръжен."

Няма коментари:

Публикуване на коментар