Търсене в този блог

вторник, 10 септември 2019 г.

"Лятото на дивите цветя" - Катрин Тейлър

Зоуи е изправена пред трудното решение дали да се подложи на необходима, но рискова
операция.
Тя спонтанно заминава за китното градче на брега на морето, където преди четиринайсет години е преживяла най-щастливите си дни и най-страшния си кошмар. Сега тя най-накрая е готова да се изправи пред тайните, останали скрити през онова лято.
На скалите, станали свидетели на краха на мечтите й, Зоуи отново среща голямата си любов. Но дали времето ще им стигне, за да се помирят с миналото?

Лятото е към своя край, септември дойде, дните стават по-къси, нощите по-студени, но никога не е късно за една лятна история....
"Лятото на дивите цветя" от Катрин Тейлър е една лека книга, която ни представя история за първата любов, за приятелството и за загубата, която променя животи, това е книга в която ще намерите щипка мистерия, търсене на истината, грешки и любов.
Първото нещо, с което ме спечели тази книга е прекрасната си корица, даааа не трябва да се съди книгата по корицата, но тази корицааа е така свежа и приятна, носи усещането на едно блаженство с всичките тези цветя.
Именно тази лека корица ни говори, че книгата ще има една лека история. И наистина е така, но също така имаме мистерия и загуби. Главната героиня се отправя на едно приключение, връща се в едно малко градче изпълнено със спомени, градче където е преживяла едни от най-хубавите дни в живота си, но е преживяла и една огромна загуба.
"Лятото на дивите цветя" не е нечувана история, няма мотиви, които не са срещани до сега, но също така е една красива история, за болката от загубата, за стремежа да откриеш истината и да намериш покой. Това е книга за първата любов, която не остава забравена, особено ако още гори нейния пламък.
Не трябва също да изпускам, че Катрий Тейлър разказва увлекателно тази история, въпреки че на моменти исках още нещо, нещо ми липсваше. Това е първата нейна книга, която чета, а ако не се бъркам и още три нейни книги излезли на българския пазар. 
Много ми хареса, че проследяваме развитието на историята от няколко гледни точки, освен това всъщност имаме и две различни истории.
Изживяваме пътя на Зоуи и Джак, тяхната любов история като тинейджъри и бурните чувства, когато отново се виждат след толкова години. По пътя на търсенето на истината, те се сближават наново, отново изграждат връзка по между си, но вече като възрастни усложненията между тях също са пораснали.
Другите главни герои, чиято историята изживяваме паралелно с тази на Зоуи и Джак, е на сестрата на Джак, Роуз и нейният може би нов любим. Определено мога да кажа, че пътя който трябваше да извърви Роуз ми беше по интересен. Тя е самотна майка, само ( с помощ на любящото си семейство) отглежда трите си деца. Тя получава възможността да си почине за малко от всичките отговорности, които и тежът на раменете и се впуска в едно приключения, което я отвежда до любовта. Сладко нали? Пътят който извървява Роуз ни говори, че не е късно да срещнеш любовта. 
Именно заради това тази книга е така сладка и приятна за разтуха през летните дни или студените есенни вечери, когато искаме да си спомним за топлотата на лятото. Имаме две история, за любовта, за това, че никога не е късно да поправиш грешките, че никога не е късно да срещнеш любовта особено по-възможно най-нелепия начин. (и като заключение...)


"Лятото на дивите цветя" от Катрин Тейлър е една увлекателна книга, която ще припомни на читателя летните лъчи и прохладата от морски бриз. Това е лека книга, която ни говори за любовта, изборите в живота, за спънките пред щастието и за една трагедия, която може да преобърне живота ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар