Търсене в този блог

понеделник, 3 юни 2019 г.

Нова работа!

Здравейте, драги!
Знам, че напоследък не съм особено активна и под напоследък имам предвид последните няколко месеца и много съжалявам за това. Обаче! Сесията ми свърши успешно, положих много усилия и съм доволно от успеха си - да се похваля имам само шестици. 
Първата ми година като студентка свърши, изживях много нови преживяваня, намерих нови приятели, чувството е приятно, но и леко носталгично, всичко е ново и вълнуващо, но ми липса стария клас, липсват ми приятелите, разделени от различните градове.  Лятото е тук, семестъра ми свърши, третият ми семестър започва чак края на септември и сега ми предстои едно надявам се прекрасно лято, изпълнено с много книги, ревюта и незабравими преживяваня. 
Скоро ще направя два месеца от както започвах да работя в книжарница Хермес в град Варна.
Това не ми е първата работа и мога лесно да направя една важна равносметка, когато работиш работа, която харесваш, когато правиш нещо, което обичаш ти отиваш с желание на работа, а когато работата ти не е кой знае колко интересна и приятна за теб, желанието ти да отидеш е кръгла няла. 
Не мога да опиша колко е приятно да работя нещо така свързано с книги, все още ми е трудно да свикна с всичко ново. Има много тънкости, но чувството да говориш за една книга и в крайна сметка клиента да си я купи е просто прекрасно. 
За всеки един любител на книгите работата в книжарница е мечта и наистина е прекрасно, но и трудно, защото колкото и добре да си запознат с книгите, с всички издателства, с новите и престоящите книги, винаги ще има някоя за която не си чувал и трябва да се ровичкаш в интернет за да видиш коя за бога е тази книга.  
Вече свикнах, но в началото малко трудно намирах търсената книга, толкова много книги, че просто не можеш да намериш търсената, дори и вече като знам кое къде седи, пак ако търся някоя книга и стигна до мястото където знам, че е, тя ми изчезва от поглед. 
Имали някой във Варна? Ако иска да си поговорим за книги, издателства, автори може да ме посети в книжарница Хремес, която се намира до общината.
Ще се възползвам от свободното си време и ще чета, най-после не ми се налага да уча и ще мога да чета заради самото удоволствие, а не заради да запомня нещо. 
Приятен ден, милички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар