Търсене в този блог

сряда, 13 февруари 2019 г.

Любовните книги!!! Или с коя книга в ръка (и ако искате чаша вино) да се насладите на Свети Валентин, ако вашият принц на бял кон още не се е появил.

Честит празник (предварително) на любовта, на виното или защо пък не и на двете!
Днес ще ви досаждам малко, с няколко книги, с които можете да си прекарате чудесно празника. Аз съм човек, който обожава романтичните книги, те са голяма част от четивата ми, за това имах голям избор...беше трудно.
Не смятам да ви препоръчвам романтични книги, които ще ви разбият сърцето, книги, които да ви съкрушат, ще ви карат да плачете с кървави сълзи, не и на този ден, прекалено много хора се отчайват днес. Т.е обещавам да няма книги на К.Хувър, защото те са съкрушаващи, оставящи те превити от болка. Нееее, някой друг ден, ще бъде. Дори вече съм на мнението, че и книгите на Мия Шеридан не стават и те са натъжаващи на моменти. Пък изобщо да не споменавам за "Толкова близо до хоризонта", да прочетете тази книга се нуждаете от голяма психическа подготовка. 
Не, мисля си да ви препоръчам няколко красиви, сладки любовни книги, малко банални, но носещи усмивки и удоволствие, каращи ви да се засмеете. Някои от тях може да бъдат малко по-старички.

1. "Ново начало" - К.Ашли. Признавам това не е най-доброто предложение от гледна точка на това, че е втора книга от поредицата. Но да изясня няколко неща. Книгите от поредицата не са кой знае колко свързани, просто действието се развива в едни и същ град и ако първо прочетете тази книга ще разберете малко или много как свършва първата, но ако сте като мен няма да ви пречи. А ако все пак искате първото да прочетете първата книга то тя се казва - "Завещанието".
"Ново начало" е красива книга, имаща завладяваща любовна история изпълнена с драми, обрати, любов и страст. В книгата ще намерите надежда, защото колкото и скапан да ви е живота, колкото и провален да е в този момент, то можете да се надявате, че някой секси пожарникар ще се появи на вратата ви.

2. "Ще те чакам" - май вече е доста старичка книга, но все пак аз особено много си я ценя и обичам. Самата история не е нещо кой знае какво, има си своите недостатъци, но тя също така е сладка, красива лека и приятна книга, която ще ви предостави няколко часа удоволствие.

3. "Само една тайна" е също втора книга от поредица.... (виновна) и да ако пак първо прочетете тази книга ще знаете края на първата, но хей не е голяма работа. Препоръчвам тази, защото тя много повече ми хареса от първата, "Само една нощ" (но и тя си е хубава) . В "Само една тайна" читателя се сблъсква с упорита героиня посветила живота си в спасяването на хората и разглезен богаташ (само привидно). Тази книга ще ви предостави една нощ изпълнена със страст, любов и драма.

4. "Фенка" не е точно в категорията, в която са тези книги. ОБАЧЕ "Фенка" разказва сладка история за любов, приятелство, за отношенията между сестрите, и за книгите. Тя ни разказва за едно леко затворено момиче, на прага на голямо промяна.

5. "Целувка за Ана"  - да не повярнате това е първата книга от
поредицата!!! И тя ми хареса най-много, не че другите от трилогията не са хубави (ъъ последната все още стои недовършена от мен.) Това вече покрива всички изинсквания за книга за 14.02. Имаме любов, имаме двама млади, в Париж. Любовта на героите разцъва в града на любовта.

6. "Уравнението на любовта" - само преди няколко дни прочетох тази книга и тя е просто прекрасна. (скоро очаквайте ревю) Това е сладка, притежаваща страст книга, за едно необикновено момиче и за порочен мъж, пленил сърцето  и. Харесвате ли филма Хубава жена? В тази книга леко ролите са разменени. 

7. "На пет стъпки от теб" - ох какво да кажа за тази книга.... май нея не трябва да я четете, не и на този ден. Тя е завладяваща, спираща сърцето, сладка и драматична, но е и съкрушаваща, болезнена и леко тъжна. 

И ако тези книги вече сте ги чели или нещо не ви допадне ето още няколко предложения: Някоя от  всичките книги на К.Лорен, поредицата Дъблин Стрийт, някоя от книгите на С.Е.Филипс, ако искате поредицата на Меган Марч. Всяка една от книгите на тези авторките, ще ви отвлекат вниманието, ще ви предоставят страст, романтика и много готина мъжки персонажи.
А вие?  Някой да има предложение за мен? Ще бъда на работа и ще имам няколко часа да прочета нещо романтично, преди да се прибера при приятеля ми.

П.П. Сега се сетих за една снимка на една книжарница, в която един раздел с явно романтични книги бе озаглавен: Мъже, които са си загубили ризите. И наистина на кориците на всички книги мъжете бяха без ризи. Пфф сега не мога да намеря снимката... тъжно лице.

2 коментара:

  1. Пишеш изключително красиво и увлекателно, следя блога ти от години, продължавай все така :* https://pbooklover.blogspot.com/ това е моя блог, разгледай ако ти е интересно <3

    ОтговорИзтриване
  2. Илияна Симеонова19 февруари 2019 г., 11:06 ч.

    Много благодаря! С удоволствие ще разгледам и твоя блог.

    ОтговорИзтриване