Търсене в този блог

петък, 21 декември 2018 г.

Хо-Хо-Хо

Здравейте, как сте? Искам да ви пожелая щастлива Коледа и весело да си прекарате Новата година. Остават малко дни до новата година и започват размислите. Започнахте ли да правите равносметката си за изминалата година?
Успешна ли бе за вас? Преживяхте ли приключения през изминалите 12 месеца? Направихте ли неща запомнящо се? Посетихте ли някоя ново място? Намерихте ли нови приятели?
Все неудобни въпроси. Измина още една година и всеки сам за себе си трябва да помисли какво е преживял през тази година, да помисли дали е постигнал поставените цели, дали е сбъднал мечти и да си постави нови за предстоящата година.
Декември месец ми беше доста слаб от гледна точка на активността в блога. Наистина съжалявам, за което, но честно казано не разбрах кога месеца се преполови. Бях претрупана от задачи свързани с университета, че просто не можех да почувствам коледния дух, не можах да осъзная напълно, че сме последният месец от годината. Та аз миналия понеделник (18.12) докато си правех последната курсова работа осъзнах, че месеца вече е преполовил.
За това си мисля да направя една малка книжна равносметка. Тази година се запознах с много нови автори, прочетох прекрасни книги, изживях невероятни приключения. Определено мога да кажа, че годината беше успешна от гледна точна на книги. До сегашният момент съм прочела 48 книги, но си мисля, че ще успея да станат 50, защото все пак има още време. ( И вече станаха 50!)
Мисля си как да комбинирам книгите все пак няма да ви занимавам с всяка една по отделно. За това си мисля за няколко различни категории.
 1. Романтичната книга, която разби сърцето ми: Много книги ме разчувстваха тази година, накараха ме да плача, и да се тръшкам за това ми е трудно да избера точна една. След дълги размисли избирам "Споделени тайни" на К.Хувър. Книгата е така красива колкото и корицата и. Не мога да се накарам за съжаление да и напиша ревюто, защото ако започна да пиша само ще се разчувства. Но обещавам, че някой ден ще се захвана.
 2. Най-малкото съкровище, което ме плени: "Всяка сутрин пътят към дома става се по-дълг" - Ф. Бакман. Една ама наистина малка книга, която ме накара да искам да се гръмна, че чак сега се запознавам с творчество на Бакман. Трудно е да опиша колко красива ми се стори тази книга. 
 3. Тухлата, която може да причини ужасно главоболие на някой, който ме прекъсне докато я чета: "Двор от крила и разруха" буквално може да предизвика ужасна главоболие, и как няма та тя е поне 800 страница, как няма да те заболи ако някой те удари с нея по главата. Прочетох много негативни мнения за нея, но на мен ми хареса много. Прочетох я супер бързо и вече не знам за кой ли път препрочитам някои и друг момент. Но да и тази книга няма ревю, а заслужава такова. Мисля си да напиша едно обобщено ревю на цялата поредица 
 4. Нова любима авторка на романтични книги: Хора говоря за С.Е.Филипс.
  Не мога да повярвам, че чак сега се запознавам с тази авторка. Та нейните книги са навсякъде, кориците са невероятни, а аз чак сега и дадох шанс. Винаги съм знаела, че ще се влюбя в книгите и, но се забавих прекалено много. Буквално искам да имам всяка една нейна книга и да и се наслаждавам. Прочетох "Ваканция е Тоскана" и "Сияйна звезда" и двете книги са чудесни.
 5. Поредиците, чийто края ме съкрушиха и ми се иска да мога да го променя: Поредицата на Ц. Владимирова завърши тази година и края беше колкото прекрасни толкова и ужасен, но за нищо на света не съжалявам, че се докоснах до този свят. Нямам търпение за новата и книга. "Благословени" е удивителна книга.
 6. Разочарованата аз: Не обичам книгите да ме разочароват. Обичам да уцелвам книгите. За това ми е неприятно, че имах и такива попадения. "Никога достатъчни" беше една от тях, имах големи очаквания, корицата е много красива, но в книгата имаше толкова много празнини, че не беше за вярване. 
 7. Книга за книгите: "Книжарничката на острова" е така красива и много се радвам, че успях да я прочета тази година. Обожавам такива книга. 
 8. Препрочитане: Нямаше как да не препрочета поне една книга и се радвам, че това беше поредицата "Аз, вещицата". Излезе първият сезон по книгите и много ми хареса. За това ако и вие обичате тези книги, то дайте шанс на сериала, ще ви очарова.
 9. Книга от любим автор: Една година няма да ползотворна, ако човек не прочете поне една книга от някой любим автор. С радост мога да кажа, че прочетох "Истории от Академията за ловци на сенки" от К. Клеър. Както всяка друга нейна книга и тази е съкровище, което накара сърцето ми да си присвива болезнено при всяко споменава на Уил. Както знам още колко нейни книга ще излязат направо ме досърбяват ръцете.
 10. Книгата, която абсолютно никога нямам намерение да прочета отново: За жалост я има и тази категория и тук е "Камъните падат всички умират". Книгата не е кой знае колко лоша, но не мисля, че някога отново ще и дам шанс.
 11. Книгата, която просто не успях да прочета тази година: Пак лоша категория, но какво да се прави.... "Творци на съвпадения" е книга, която още пред първата си страница ме загуби и не успах да се накарам да я завърша, струваше ми се такава загуба на време.  
Това са само малка част от книгите, които прочетох тази година, но хей беше ми трудно да измисля още категории. Ако искате да видите всички книги можете да ме последвате в Goodreads - Iliana Simeonova.

Няма коментари:

Публикуване на коментар