Търсене в този блог

събота, 22 септември 2018 г.

„Най-доброто в теб” - Колийн Хувър

„Бракът ни не беше съвършен. Никой брак не е съвършен. Имаше моменти, в който тя се отказа от нас. Имаше дори още повече моменти, в който аз се отказах от нас. Тайната на дълголетния ни брак е, че никога не се отказахме в един и същ момент.”
Kуин и Греъм се срещат при необичайни обстоятелства, а искрата на привличането пламва мигновено. Любовта им избуява и разцъфва, но дали е достатъчно издръжлива? Години по-късно, когато животът е поставил пред тях неочакван проблем, двамата са се отдалечили, а пропастта помежду им продължава да расте. Съвършената им любов е подложена на изпитание от несъвършения им брак. Спомените, грешките и тайните, които са натрупали през годините, са на път да ги разделят. Едничкото, което е в състояние да спаси брака им, е същото, което би могло да направи разрива му непоправим.
В какво се превръща любовта, когато е позагубила блясъка на новостта си, когато и двамата сте свикнали един с друг и сте забравили някогашните обещания и силата на чувствата си?
Възможно ли е една огромна любов със съвършено начало да оцелее цял един живот между двама несъвършени хора?

„- Всички сме пълни с недостатъци. Стотици. Те са като малки дупчици по цялата ни кожа.”

„Най-доброто в теб” е най-новата книга на К.Хувър, както на нашия, така и на международния книжен пазар, а това е супер новина за българските почитатели на книгите и, защото най-после  и ние можем да се наслаждаваме на творбите и на роден език. А конкретно тази книга е един от шедьоврите и, пленяваща ни с красота и. „Най-доброто в теб” е една от най-добрите книги, които съм чела тази година и съм много благодарна на издателство Ибис за възможността.


„Дори не се опитам да го утеша. Има ситуации, които просто нямат положителна страна.”

Има романтични книги и РОМАНТИЧНИ книги. Творби с така запленяваща любовна история, която кара сърцето да кърви, истории, които те разтърсват из основи. Романтични книги, чиито герои ги чувстваш така истински, така реални, че чак ти се къса сърцето. И ама естествено такава книга е „Най-доброто в теб”.
Колийн Хувър знае как да си върши работата, знае как да накара читателя да страда, да се влюбва в историята, в героите. Тя създава книги, които те разтапят.

„- Странно е - каза. - Някога нямах нищо против да бъда сам. Ала сега, когато имам теб, съм самотен, когато съм сам.”

„Най-доброто в теб” разказва историята за след щастливия края, историята след като героите са казала заветното ДА един на друг, обещали са си, че ще се подкрепят във всичко. Но естествено както е и в живота не винаги обещанията се спазват, не винаги любовта може да издържи всичко, понякога тя просто не е най-важната или пък по-силната, защото когато има толкова премълчани неща, толкова заровени на дълбоко чувства, то колкото и да се обичат едни хора, те не могат да продължат заедно. Тази книга ни говори именно за това, давайки ни възможността да сравним необичайното начало на връзката между героите Куин и Греъм и развитието на брака им след няколко години, брак преминаващ през буря от пета степен.
Това е историята, която тази книга ни разказва и аз буквално нямам търпение слез няколко години отново да прочета книгата и да видя колко ще ме разчуства тогава, защото тази история заслужава да се чете отново и отново, заслужава всеки да я прочете.


„.Все се чудя защо не плача...
- Тази вечер ще плачеш. В леглото. Именно тогава ще боли най-много. Когато си сама.”

Обичам историята, книгата, за Бога корицата, но чак да обичам героите....

Факт е, че не успях напълно да разбера героите, да се поставя на тяхното място, да разбера защо избягваха, пренебрегваха толкова дълго проблемите си. Поне на тази етап от от живата ми, не мога. Не мога да разбера какво ги е подтикнала към това.


„Нека заедно да се справим с моментите от пета степен”

Именно заради Греъм и Куин нямам търпение след години отново да прочета книгата, защото обичам книгата и искам да заобичам и тях. И двамата са интересни особено в началото на връзката им с радост следях каква друга тяхна черта ще се покаже на бял свят. Но колкото им се радвах в началото на тяхната връзка, толкова страдах заради посоката, която брака им пое. 


„Някои хора мислят, че фокусът на един брак трябва да бъдат неговите свършени дни. Обичат с всичка сила, докато нещата вървят добре. Но ако човек дава всичко от себе си в добрите времена, надявайки се, че лошите никога няма да настъпят, възможно е да се окаже, че не разполагат с достатъчно ресурси или енергия, за да издържи моментите от пета степен.”

 „Най-доброто в теб” е поредната красива история от Колийн Хувър, история, която разтърсва из основи. Една романтична книга, която кара сърцето да кърви, да рева с всички сили.
Една невероятна творба, която ни разказва за след щастливия край, за това, че понякога любовта не е достатъчна, за това, че не всички бракове издържат бурите от пета степен.


П.П. Това е хубав спойлер за това, който не иска да разбира финала просто да не чете.

„....След десет години, на осми август, ще те претъколя в леглото ни в полунощ и ще прошепна „Нали ти казах” в ухото ти.
- Толкова ли си дребнав?”
.......
„ Обръщам се и поглеждам часовника тъкмо когато става полунощ. Греъм се навежда към ухото ми и прошепва:
- Осми август. Десет години по-късно и ние сме щастливо  женени. Нали ти казах.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар