Търсене в този блог

четвъртък, 30 август 2018 г.

Книгите на Сюзън Елизабет Филипс

Здравейте мили мои! Пиша това в поредния дъждовен ден това лято, поне да си бях вкъщи с гореща чаша кафе, но увивсички не съм .
Реших малко да разообразя асортимента ми от публикации и вместо да пускам поредното ревю, а има доста такива, които чакат да им обърна внимание, днес реших да говоря за една конкретна авторка. А именно Сюзън Елизабет Филипс.

Няма как да не сте забелязали книгите и из книжарниците, толкова са красиви българските им корици.  (Специално подчертавам българските корици!!!!) Те приковават вниманието!

От много време си бях намислила да прочета някоя нейна книга, но нали знаете:„Толкова много книги, толкова малко време”. Един ден на училище умирах от скука, не си бях взела книга, защото си бях заръчала, че ще уча, за някакво контролно, а имах два часа КОФСИ т.е можех да си уча спокойно. Ама.. не учех...не можех просто нещо от вътре не ми даде, концентрацията ми никаква я нямаше . И какво да правя, ни книга имам, ни ми се учи. Естествено имам много електрони книги на телефона и реших да се потопя в една на така известната авторка С.Е.Ф. и останах истински очарована.
И факт е, че до сега съм чела само две нейни книги, но съм влюбена и в двете и съм на 100% сигурна, че ще се влюбя и в другите и. Все още гледам да не се прехласвам и да прочета всичките, защото ги искам в хартиен вариант, а не в електронен, но ще видим до кога ще издържа.

Първата нейна книга, която прочетох  е „Сияйна звезда”. Щом я започнах не исках да я оставям. Точно нея я започах в училище (очевидно де), но не спрях да я чета през целия ден. Бях отишла с идеята да уча в училище за контролното, а в крайна сметка и във вкъщи четях книгата, толкова е хубава.

Втората бе „Ваканция в Тоскана” една красива книги, в която злодейте са с добри сърца, книга за вярата, за вършенето на добро, защото просто е добро. Тя също не ми позволи да отклоня вниманието си от нея и не можах да правя нищо друго преди да я прочета. А я четях на работа и като идваше някой клиент беше трудно да не го погледна злобно, защото ме прекъсва.

И сега дами и господа ще ви представя причините, заради който да прочете поне една от книгите на авторката.

1. Количеството...  - Даааа това е много важно, защото щом човек прочете една нейна книга, ще иска още и още. Всеизвестен факт! А благодарения на издателство Ибис на българския пазар има доста голямо разнообразие от нейни книги.

2. Кориците - Това също е много важно!!!
Хайде да не се лъжем, колкото и да искаме да сме възвишани и да не съдим за книгата по корицата често не можем. Красивите корици просто привличат. Да сте виждали някоя от чуждите корици на книгите и. Нашите са милион пъти по—хубави. И за това отново трябва да кажем едно огромно благодаря и браво на издателство Ибис.


3. Начина на писане - С.Филипс има увличащ начин на разказване. Благодарение на него с лекота се потапя човек в книгите, поставя се на мястото на героите, изживява с тях приключенията, пада и се изправя заедно с тях.

4. Историята — Да вярно е че съм прочела още само две нейни книги, но и двете истории за интересни, вълнуващи, всяка сама по себе си си е уникална, различни една от друга.

5. Героите - красивото в тях е, че та са пълни с недостатъци, но се старалят да станат по—добри хора, защото са с чисти сърча. Като всички хора и те страдат, падат, и отново се изправят.
Колко поетично само. Те намират любовта и заради тази любов стават по—добри хора.

Ако книгите на Сънзън Елизабет Филипс са привлекли вниманието вие, ако само сте чували за тях... втурнете се към най—близката книжарница и се докоснете до творчеството и. Няма да съжалявате. Поне аз не съжалявам за нито една отделна минута!
Романтик ли сте? Тогава нейните книги са точно за вас!
Не харесвате романтиката? Тогава нейните книги са точно за вас, защото те коренно ще променят мирогледа ви. (Поне мисля така де)

П.П А вие който сте чели книги от С.Е.Филипс, коя вие е любимата?

1 коментар:

  1. Здравей,
    попаднах на поста ти и се радвам ,че толкова много си харесала книгите на С.Е.Ф. За мен тя е една от любимите авторки и съм прочела доста от книгите ѝ . Препоръчвам силно поредицата Американска лейди -Бляскаво момиче , Първата дама , По-кротко ,лейди , Господин Неустоим ....Чела съм и някой от самостоятелните ѝ книги - Героите са моята слабост , Силата на любовта , Да целунеш ангел . Конкретно тези две книги,които споменаваш не съм ги чела , но са в списъка ми :)

    ОтговорИзтриване