Търсене в този блог

четвъртък, 26 април 2018 г.

„Целувка в Париж“ - Катрин Райдър

Нюйоркчанката Серина Фуентес е планирала абсолютно всичко: Париж, градът на любовта, 21 декември, тя и сестра й по следите на медения месец на родителите им – истинска „Романтика“! Само че сестра й заминава за Мадрид с новия си любим и я поверява на грижите на напълно непознат.
Какъв ужас!
Жан-Люк не е съвсем очарован от мисълта, че ще трябва да се грижи за американска туристка. Твърде много за преглъщане му се струва и стриктно изчислената по секунди обиколка на града. Но някъде по средата на тяхната дълга разходка из Париж двамата осъзнават, че противоположностите може би се привличат…


„Виждала съм празните погледи на хора, изгубени в огромни тълпи - непрекъснато заобиколени от други, докато същевременно са напълно самотни. Някои хора просто свършват сами. 
Защото животът не е мил към всички.“

Замислете се кой е най-романтичният град в света, по кои улици искате да вървите с любимия човек, да си правите смешни снимки и да изживявате приключения, или в кой град искате да срещнете любовта..... Напълно реторичен въпрос, но все пак моля замислете се..... А ако нямате тази възможност? Да си го кажем не всеки от нас има възможност да върви по улиците на Париж, да се загуби в неговия лабиринт.... но нали за това са книгите. И точно с тази ще можете да изживее едно красиво пътешествие.

„Целувка в Париж“ от Катрин Райдър е красива книга, която ни разказва историята на Серина и Жан-Люк. Двама пълни противоположности, които откриват тайната на любовта, а именно, че противоположностите се привличат и че няма как човек да е щастлив, когато е със същия като него човек. Това е книга за любовта, за болката от загубата на скъп за нас човек, за това как човек може да се преоткрие, как да се научи да се радва на заобикалящато го среда и че няма как да не бъдеш въвлечен в шемета на Париж.


Източник.
„За нас важното не бяха забележителностите, просто присъствието на другия човек ги превръщаше в специални. Аз най-вероятно нямаше да си спомням как съм се чувствала, докато съм зяпала втренчено в някоя картина на Ван Гог без значение колко велико според мен е неговото изкуство. Но никога няма да забравя радостта от това просто да съм с човека, когото обичам, в някакъв случаен ресторант на ъгъла.“

Любовта е най-красивото чувство на света и всеки един от нас трябва да я търси и да не се отказва от нея, когато нещата станат сложни или когато сме бели разочаровани, защото колкото и да ни наранява любовта, колкото и болка да сме преживели заради нея, тя продължава да е най-красивото чувство на света и именно тя прави живота ни истински живян..
Книги като „Целувка в Париж“ са едни приятни допълнения към края на уморителен ден, защото те леко и така не натоварващо ни разказват красива история за любовта, пътешествия и начин да преоткриеш себе си. Тава е перфектната лека и приятна книга за всеки романтик готов да се потопи в една сладка история. Понякога човек няма нужда от нещо тежко, нещо, което да ни промени из основи, понякога човек просто иска да избяга от тежката действителност с нещо леко и красиво. И да естествено говоря за „Целувка в Париж”.
Обичате ли фотографията, само аз ли съм влюбена в това изкуство? Обожавам книги, в който го има този елемент, винаги само заради това съм готова да им дам още една звезда. Какво да кажа просто обичам когато някой от героите гледа света през обектива на фотоапарата и вижда света във всякакви различни нюанси. 


„... в реалния живот взаимоотношенията изискват усилия, понякога постоянни усилия. Това е точно толкова изтощително, колкото и вълнуващо, но когато си в правилната връзка, усилията си струват?“


Благодаря изключително много на издателство Егмонт за предоставената възможност.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар