Търсене в този блог

сряда, 11 април 2018 г.

„Гемина“ - Ейми Кауфман и Джей Кристоф

Хана е преместена на портална станция в покрайнините на галактиката и това обрича социалния й живот на смърт. Никой не й казва, че това наистина може да я убие.
Хана е глезената дъщеря на капитана на станцията. Ник е член на прословуто престъпно семейство. Докато двамата се борят с всекидневието на борда на най-скучната портална станция в галактиката, Кейди Грант и „Хипатия“ са се насочили точно към „Хиймдал“ с новини а инвазията на Керенза.
Елитен БайТек отряд от убийци нахлува на станцията. Хищни извънземни премахват нейните обитатели един по един. Неизправност в червейната дупка на кораба обрича пространство-времето на унищожение още преди вечеря.
Ще успеят ли Хана и Ник да защитят дома си? Съдбата на всички в „Хипатия“ и вероятно на цялата вселена е в техни ръце.

„Търпението и Тишината са родили чудна дъщеричка. Името и било Мъст.“

„Гемина“ е невероятна книга, която продължава вълнуващата, изпълнена с препятствия история в „Илумине“. Тук имаме нови невероятни герои, които трябва да се справят с нова опасност, които трябва да намерят сила в себе си да превъзмогнат болката от различните загуби и да сритат задника на лошите. Не се лъжете абсолютно всичко е свързано и ако се опасявате, че ще ви липсва например присъствието на Кейди и Езра, то не се притеснявайте и те ще появят. Няма да усетите обаче, че дори ви липсват, защото главните герои в „Гемина“ също са едни малки душички, които обожавам. Хана, Ник и Ела са силни герои, поставени пред решения факт да се борят за дома си, защото те се герои, а героите не се предават.


„... не мога да не си задам въпроса дали мисълта, че ще спаси живота на толкова много хора, надеждите и мечтите им, не бледнее пред мисълта, че ще го види отново.“

Източник.
Та  обожавам книгата, тя е просто едно огромно съкровище, което не исках да оставям. Исках само да чета и да се удивлявам на уникалния дизайн, защото книгите от  поредицата „Досието Illuminae“ си заслужават дори само заради дизайна, който ще ви остави без думи, който ще ви удивлява с всяка една нова страница.
Действието в тази книга се развива където спира „Илумине“ само, че мястото друго, а именно станция „Хиймдал“, която пък е важна за спасяването на един определен космически кораб, пълен с един определени персонажи свидетели, знаете тези, които са чели предишната книга.  Героите в „Гемина“ са длъжни да защитят дома си, да защитят невинните. Това не е тяхно задължение, та те са още тинейджъри, но нали знаете, героите не избират да са герои, те просто са такива и когато някой трябва да направи нещо храбро, да се жертва за останалите те просто го правят, колко и трудно и мъчително да е.
Книгата си играе с чувствата на хората, разбива ги на парчета, кара читателя да плаче, да се тръшка, да копнее за продължението. Определено това е книга наситена с много и най-различни емоции, които пленяват читателя.


„Донъли, Х: Много е трогателно - как се надяваш, че някой ден ще те потърся само за да чуя гласа ти.
Посетител423: Да мечтая за невъзможното. Това е призванието ми.“

Когато живота на всички зависи от теб, когато цели вселени зависят от това да се справиш с задачата нямаш много време за мислене, нямаш шанса да се справиш със загубите и болките, но нашите главни герои - Хана, Ник и Ела намират сили в себе си да се справят, защото Кой друг? Обичам как героите в такива книги просто се справят, стискат зъби, заравят цялата болка, страх, копнежа да избягаш, и просто правят това, което е нужно. И точно това правят героите тук, стискат зъби ритат задниците на лошите, бият се с гнусни извънземни и се жертват в името на доброто.

Една книга е нищо без своите героите, а Ейми Кауфман и Джей Кристоф обичат да създават интересни герои. 
Източник.
В началото не харесах особено Хана, както пише и в описанието за мен тя беше глезла, татиното момиченце, което получава всичко. С развитието на действието обаче започнах да я опознавам и да откривам колко силна, смела и борбена е тя, как тя не разбира какво означава предавам се и че да Хана е момичето на татко, но точно това е нещото, което я е превърнала в силна личност.
Ник си е едно лошо момче, което естествено аз харесах още от самото начало...... За разлика от Хана, Ник е преживявал трудности от самота начало на живота си, колкото и гадости да му струпва живота той остава с чисто сърце, душата му бива запазена. Самата житейска история на героя е интересна, но моменти забавна, а в други сърцераздирателна.


„Nik M: Бабушка Ника ни го разказваше на семейните сбирки. Отвеждаше ни с брат ми и братовчедите в някоя стая, слагаше ни да седнем и преразказваше „Как убих дядо ви“. Не се ...вам. Но поуките, вкоренени в съзнанието на мъжете Маликови от това, са две:
Nik M: 1. Никога. Никога. НИКОГА не кръшкай на момичето си (никогааа)...“

Братовчедката на Ник, Ела, също е едно малко съкровище, борещо се с живота още от малка, станала негова жертва, но намираща сила в себе си, да се бори, да не се предава.
Това са тримата главни герои, който ако не ви беше достатъчно ясно аз ги обожавам, защото просто са си те..... 
Книгата е пълна с изненади, колко не изненадващо....Важното е само, че някои ама наистина са напълно шокираща каращи ме да остана с отворена уста. Тези, които са прочели тази книга.. Спойлер!!!!Честно супер много се изненадах като разбрах, че Джаксън е предателя, знаех си, че някак си той ще изчезне от картинката, за да могат Хана и Ник да са заедно, но чак това..... не мислех, че той е предателя. Мислех се, че ще умре или нещо токова и така ще светне зелената лапичка за Хана и Ник.


Източник
„Гемина“ от  Ейми Кауфман и Джей Кристоф е втората книга от невероятната поредица „Досието Illuminae“. Поредица, която пленява читателя, книги, които те омагьосват и губиш представа за време. Ако сте се влюбили в „Илумине“, то тогава не чакайте повече, а просто нападайте „Гемина“, тя ще ви прати в свят на борба за живота, на изпитания, на болка, на невероятни герои, които ще ви разчустват.

Благодаря изключително много на издателство Егмонт за предоставена възможност да прочета това съкровище.  

„...били е супер да си добър, още по-супер да си късметлия.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар