Търсене в този блог

събота, 24 февруари 2018 г.

„Истории от академията за ловци на сенки“ - Касандра Клеър

„Всеки избор, който правиш, те прави онова, което си. Никога не позволявай някой друг да избере кой ще бъдеш.“

Саймън Люис никога не си е представял, че ще стане ловец на сенки… Ала ето че сега има тази възможност. Днес той започва обучението си в Академията за ловци на сенки.
Присъединете се към Саймън и научете повече за славната история на Академията с помощта на Джейс Херондейл, Теса Грей и Магнус Бейн. В течение на неговото обучение, в книгата се появяват и други герои....

„-Всички ние сме онова, в което ни е превърнало нашето минало. Сборът от хиляди решения, вземани всеки ден. Можем да променим себе си, но никога не можем да изтрием онова, което сме били някога.“

„Истории от академията за ловци на сенки“ е едно прекрасно допълнение към невероятното творчество на Касандра Клеър. Това е книга, която ни представя неразказани до сега истории, истории изпълнени с приключения, поуки, приятелства и любими герои. И ако сте фен на света за ловците на сенки, то тогава тази книга е точно за вас, защото ако сте фен то и вие не искате да се сбогуване с героите и.

Ако сте чели част от моите публикации, то тогава трябва да ви е пределно ясно, точно колко много съм влюбена в творчеството на Касандра Клеър. Тя не разказва просто една увлекателна история, за магия, свръхестествени същества, тайно общество на хора борещи се със злото, за демони, злодеи и несправедливи закони, тя ни кара да се влюбваме в героите, да се превържем до такава степен към тях, че да ни се къса сърцето, когато трябва да им кажем сбогом. Но ето го и решението. Това прекрасно допълнително издание, отново ни дава възможността да се насладим на любимите персонажи, да разберем нови неща за тях, да преживеем още едно приключение и още веднъж да се влюбим в тях.


Източник.
„Знам обаче, че не кръвта във вените обуславя кой си. онова, което те определя като личност, са изборите, които правиш. Знам също така, че да обичаш някого, дори когато е плашещо, дори когато има последствия, никога не е неправилно.“

Хубавото на тази книга е, че от време на време се бръкват герои от другите поредици. Не грешка това не е само хубавото, това е нещото което превръща тази книга в съкровище. Защото тук ще видим както любимците ни от „Реликвите на смъртните”, от така болезнената трилогия „Адски устройства”, от все още незавършената  „Тъмни съзаклятия”, както и от предстоящата поредица „Последни часове”.
Всеки чел дори една от поредиците на Каси трябва да е чувал за фамилията Херондейл. И за вече се чудя дали има някакъв шанс един ден да спре да ми се присвива сърцето щом чуя това име. Едни от любимите ми герои на всички времена са носители на тази фамилия. И всеки един проклет път, неща в сърцето ми повдига глава като чуе за нея. И вие ако сте като мен, ако когато чуете Херондейл се сещата за всеки един представител на тази фамилия, който ви е затрогнал, който ви е накарал да се влюбите в него, то тогава приемете един съвет от мен: Не четете книгата, когато започне да се говори за Уил или за сина му Джеймс, не и когато има хора около вас. Има огромна вероятност след това да се свиете на кълбо, а пък това доста трудно ще стане по време на час в училище. Добре, че съучениците ми вече са свикнали и не обръщат внимание като притискам книга и гледам на някъде с празен поглед. 


„-Лъжица! - провикна се Джеймс и като се втурна към чичо Гейбриъл, я забоде.
Гейбриъл разроши любвеобилно косата му.
-Ти си толкова добро момче. Нерядко се чудя как изобщо е възможно да си син на Уил.
Източник.
-Лъжица - каза Джеймс и се притисна обичливо в крака на чичо си.
-Не, Джеймс - подкокороса го Уил. - Честта на благородния ти баща беше засегната. В атака!“

Започвам си аз книгата с ясната представа, че ще чуя имената на много любими персонажи, но наистина не очаквах това което ни дава Каси. Авторката не само тук так споменава познати и любими имена, тя ни разказва неизвестни до сега истории, все едно отново се връщаме към тези сюжети и имаме шанса, отново да извършим приключение с Теса и Уил, да се запознаем с малкия им син - Джеймс, да се срещнем с малките Ема и Джулиън и какво ли още не.
И като споменах Ема и Джулиън..... Помня като бях малка как исках да имам супер сили, най-често се спирах на четенето на мисли, но в тази книга определено бих искала да имам силата да пътувам из историята в книгата. И когато стигна до 378 страница мечтая да спра Ема и Джулиън да станат парабатаи.
Нещо, което ми направи голямо впечатление в книга е как се откриват признаци на промяна в младите нефилими. Всеки чел някоя от поредиците знае с какви предразсъдъци, с какво огромно его, че превъзхождат всички, живеят нефилимите, вече в трета поредица на авторката това ме е дразнело, но в тази книга наблюдава малки, но сигурни крачки в промяна на това статукво. 


„-Любовта, истинската любов, е да те виждат. Да те познават. Да познаваш най-грозната част от някого и въпреки това да го обичащ. И... според мен, когато двама  души се влюбят, те се превръщат в нещо друго, нещо повече от сбора на съставните им части. Сякаш създавате един нов свят, който съществува единствено за вас двамата. Вие сте боговете в своята мъничка вселена.“

„Истории от академията за ловци на сенки“ от Касандра Клеър е прекрасно допълнение към колекцията на всеки запален читател на творчеството и. Книгата не е за хора, които тъкмо искат да се запознаят със света сътворен от авторката. Книгата е за хора, които са преживели заедно с другите и книга върхове и спадове, за хора които са се борили заедно с Джейс и Клеъри, плакали са заедно с Теса и Джем на края на „Адските устройства“, радвали са се на Магнус и Алек и са искали да пътуват из книгите, че да спрат Ема и Джулиън да стават парабатаи. „Истории...“ е книга за истинските фенове и любители на света за ловците за сенки. Ако не сте такъв... то какво чакате и четете това... отивайте и започвайте веднага „Адските устройва“!!!!! 


„-Ние всички променяме света с всеки ден, в който живеем него...“

П.П. И нещо друго, което споделям под секрет, беше така трудно да напиша цитати от тази книга... постоянно се зачитах, сигурно само два часа съм чела моменти от книгата.

П.П.П. Излезе плана на авторката с датите за излизане на новите книги... и честно не знам как ще изчакам.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар