Търсене в този блог

вторник, 9 януари 2018 г.

„Сияйни висини" - Катрин Макгий


Ню Йорк, 2118 г. В Манхатън се издига суперкула на хиляда етажа, забележително чудо, което докосва небето. Сред високотехнологичния лукс и футуристичния блясък петима тийнейджъри пазят опасни тайни...
Лида е измъчвана от спомени за случилото се през най-кошмарната нощ в живота й. Готова е на всичко, за да скрие истината, дори това да означава да се довери на врага.
Единственото желание на Уот е да остави всичко в миналото... докато Лида не го принуждава отново да се заеме с хакерска дейност. Ще направи ли той нужното, за да се отърве от нея завинаги?
Райлин печели стипендия за училище на горните етажи и животът й се променя драстично. В това училище ще вижда момчето, чието сърце е разбила и което на свой ред е разбило нейното.
Ейвъри се измъчва от любовта си към единствения човек на света, когото не може да има. Отчаяно иска да е с него... независимо от цената. Появява се и Калиопи - тайнствена красавица, която пристига в Ню Йорк, готова да преобърне всичко. И знае точно откъде да започне.
Без да знаят, някой наблюдава всяка тяхна крачка и се готви за отмъщение. Само една погрешна стъпка може да доведе до падане от сияйните висини.

„Сияйни висини" от Катрин Макгий е едно прекрасно и вълнуващо продължение на „Хилядният етаж". То ни представя една още по-голяма драма, с още повече тайни, любовни проблеми, нови влюбвания, възродени приятелства и нови врагове. Това, което беше в  „Хилядният етаж" в тази книга е още повече заплетено, появяват се нови герои, нови драми и нови тайни.

"-Иска ми се да пренавия лентата, да постъпя различно - каза тя, макар да нямаше смисъл.
- И на мен ми се иска. Само че в живота не става так, нали?"

Източник.
С тази книга авторката още повече свива примката около героите, поставя ги в още по-голямо опасност. И всичко това прави книгата още по-интересна, по-вълнуваща и напрегната. Тя също така е пълна и с изненади, защото така да се изразя злодея от първата книга се връща към добрите, а в тази идат нови негови заместници.
И честно тези книги ми приличат така много на Клюкарката, просто историята е изпълнена с толкова много драми, има толкова много интриги, тайни и лъжи, има куч*, любов, приятелки до гроб, забранена любов! и какво ли още не, чиста тийндрама от най-голям ранг. Наистина, наистина бих искала да видя тази поредица като сериал определено ще излезе нещо интересно, само ако го направят като хората де.

"-Разбира се, че те обичам - настоя Атлас. - Винаги ще те обичам. Само че любовта не е достатъчна. Не можеш да изградиш живот само с нея."

Начина на писане е така увлекателен, така лесно те привлича и увлича, в един момент си на първата страница, а в следващия се озоваваш на последните глави и се чудиш кога е минало времето. В един момент мразиш един герой, а в следващия си готов да пребиеш всеки, който се опита да го нарани. Няма да кажа, че всички са ми любимци, защото честно някои ме дразнят много, но какво да се прави няма как да харесвам всички... Сега по същество. 
Иска да кажа едно две неща за Лида. В първата книга наистина не я харесвах, даже я мразех, та тя там беше толкова откачена... но в тази книга започнах да опознавам по-добре образа и, започнах да я харесвам, въпреки това което беше сторила и аз като героите в книга започнах да и прощавам и да откривам доброто в нея. И да знам може би е малко откачено, че имам топли чувства към нея, но хей аз не съм от най-нормалните хора. 
Ейвъри ми е така куха отвътре, така слаба и честно малко (много)  глупава. Не мога да я харесам, толкова е прозрачна, няма нищо дълбоко в нея. Единственото нещо, което я ръководи е невъзможната и любов и да няма нищо лошо в това, но чак толкова колкото е при нея..... В първата книга не ми беше чак толкова антипатична, но в тази вече е. 
Райлин от друга страна е доста по-интересна от Ейвъри, но и нейните действия на моменти бяха толкова глупави, че не е за вярване. Една от причините заради, които я харесвам, е факта, че обожавам Корд и искам тя да е с него. Не знаете кой е Корд.... еми какво чакате вземайте първата книга веднага!!!!
Уот си е Уол, той определено е интересен и го харесвам. Не е безгрешен, но все едно, 100 пъти по-добър от другите герои е. 
Източник.
Всичко това не ви говори нищо? Не знаете, кои са тези хора еми драги мили читателя, получавате един безплатен съвет от мен: Марш веднага до най-близката книжарница или библиотека и си вземете и двете книги, защото когато свършите първата няма да имате търпение да прочетете втората, ако не ми вярвате попитайте Юли.

"може би важното не беше да намериш човек без недостатъци, а чиито недостатъци допълват твоите."

„Сияйни висини" от Катрин Макгий е едно прекрасно второ продължение на „Хилядният етаж", което ни праща в далечната 2118 т.е 100 години напред в бъдещето, когато технологиите, са така модерни, че дори не мога да си представя като хората, но колкото и напредничава да е цивилизацията тийнейджърските драми си остават драми. Книгата ни разказва за историята на група младежи със своите тайни, проблеми, лъжи и препятствия в живота им.  

Благодаря изключително много на издателство Бард за предоставената възможност. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар