Търсене в този блог

неделя, 31 декември 2017 г.

„Любовта ми подари“ - Стефани Пъркинс


Прочетох „Любовта ми подари“ още миналата година и вече на прага на 2018 мисля, че е време да споделя нещичко от нея. Крайно време е не мислите ли?. Същност да си призная аз си мислих, че съм го направила, ще съм публикувала ревю на книгата или нещо подобно, ама неее, и времето дойде дами и господа. Предупреждавам долните редове са писани от моята 2016-та версия.


Навън е смразяващо студено, вятърът пронизва, а празничното настроение сякаш е останало в детството… но спасението е в ръцете ви!
Знаем, че обичате коледни истории, филми, епизоди на любими сериали… затова и ще заобичате този стоплящ сърцето сборник. „Любовта ми подари” включва дванайсет любовно-коледни разказа, написани от някои от най-популярните тийн автори, а подборът е на световната сензация Стефъни Пъркинс!
Направете нещо просто - завийте се с одеяло, забъркайте си горещ шоколад и отворете тази книга.
Даваме ви дванайсет причини да останете на топло у дома.
И да се влюбите.

„Любовта ми подари“ е един интересен, сладък, носещ коледния дух сборник от разкази, разказващ ни, че по това време на годината чудесата се случват, че любовта е във въздуха. И ако сте любители на разказите, ако искате да запълните този последен ден от годината с нещо празнично, с нещо каращо ви да останете вкъщи под топлото одеяло с чаша топло какао то няма да сгрешите с тази книга. Е определено си има своите слаби странни, но все пак ще ви зареди с празничен дух.
Както пише и в описанието книгата е сборник от разкази от различни автори и просто няма как всички да ви харесат, няма как всеки един от тях да ви накара да се влюбите в него, но хей това си е нормално не се притеснявайте.
Източник
Това е част от чара на книгата, че тя е една супа от разкази, едни запленяваща ни със своята вълшебност, а друго със своята истинност.  

„-Никъде не съм тръгнала, Ноел.
-Си - каза той и я стисна. - И в това няма нищо лошо. Порсто... имам нужда да ме вземеш с теб.“

„-Всички губим - изрича горчив глас. - Всички обичаме и всички губим, но все пак продължаваме да обичаме.“

„- Какво? - попитах.
Тя измяука.
-Виж - казах и. - тук ще трябва да започнеш да говориш английски.“

„Да си гладен е кофти. Да си гладен и самотен? Ето тогава вече хората започват да търсят в Гугъл номера на горещи телефонни линии за кандидат самоубийци.“

„Татко казва, че не е лесно да поискаш от едно дете да вярва в нещо, което не може да види: казва, че това само по себе си е магия. Казва, че ако носиш тази магия вътре в себе си, би трябвало да я пазиш цял живот и никога да не я пуснеш да си отиде, защото отиде ли се веднъж, значи си е отишла завинаги.“


Източник.
„-Всичките ни дървета са годни за продажда.
-Със сигурнот имате поне едно грозно дърво.
Той разпери ръце:
-Да виждаш някакви грозни дървета?
-Не. Точно затова те питам къде са."

„-Знаеш ли кое е най-странното неща в тази вечер? При положение че цялата тази вечер е зашеметяващо странна?
-Какво? 
- Че все още не осъзнаваш, че съм готов да  направя всичко, каквото и да е - ..... - за да остана в твоята компания."

„...Ами ако и никой друг не дойде? Ами ако на този купон сме си само ние?
-Тогава ще се натряскаме - каза Рен. - Ще се натряскаме здравата.“

„... трябва само да вярвам, че светът не е еднакъв и еднопосочен. Че е достатъчно голям да съдържа в себе си различни истории, достатъчно голям, за да е непредсказуем.“

„- И за това невинаги да получаш каквото искаш - каза Софи. 
- Но понякога да получаваш онова, от което имаш нужда - добави Ръсел.“

„-На мнение съм - отвърна тя...  - че ако позволиш едно - единствено събитие от живота ти да те опраделя, тогава всичко, което ти е нужно, за да промениш нещата - ако искаш да се променят - е друго такова събитие.“


Източник.
„...Но хората нямат нужда да помнят какво е било чувството да си щастливи и защитени в миналото. Нужно им е да имат надежда, че отново могат да се чувстват така в бъдеще."

„-Дори не знаеш къде отиваш.
-Ако просто искам да се махнеш, всеки билет ще свърши работа."

„-Миличка, когато изгубиш някого, губиш и късче от себе си...... - а липсващото парченце? Понякога трябва да изгубиш останалата част от себе си, за го намериш." 

Няма коментари:

Публикуване на коментар