Търсене в този блог

неделя, 26 ноември 2017 г.

„Хилядният етаж“ - Катрин Макгий

Хилядаетажна кула се издига в небето над Манхатън!
Добре дошли в 2118 година.
Ню Йорк от бъдещето е град, пълен с нововъведения и мечти. Там всеки иска нещо... и всеки има какво да губи. Зад безупречната външност на Лида Коул се крие тайна зависимост – към наркотик, който изобщо не е трябвало да опитва, и към момче, което изобщо не е трябвало да докосва.
Прекрасният безгрижен живот на Ерис Дод-Радсън се разпада, когато ужасно предателство съсипва семейството й. Работата на Райлин Майърс на един от най-високите етажи я запраща в свят – и връзка, – каквито никога не си е представяла... Но дали заради този нов живот трябва да жертва стария?
Уот Бакради е технологичен гений с изумителна тайна: знае всичко за всички. Но когато го наемат да шпионира за момиче от горен етаж, се оказва заплетен в сложна мрежа от лъжи.
А на хилядния етаж, над всички, е Ейвъри Фулър – момичето, генетично проектирано за съвършенство. Момичето, което като че ли има всичко... но се измъчва заради единственото, което никога не може да има. Петима тийнейджъри се борят за мястото си на върха. Но когато си толкова високо, единственият път е надолу...


Източник.
„Хилядният етаж“ от Катрин Макгий да ви кажа е една тийн драма в пълния смисъл на думата. Действието на книгата е в доста по-напред в бъдещето, но въпреки това, въпреки всичките технологии, които заобикалят героите, те пак са си едни тинейджъри и техните вечни драми и проблеми. Книгата ни представя историята на петима младежи от горните етажи, които са върха на света и трима от по-бедните, които променят живота на богаташите. Ама, че  зле се изразих. Но това си е самата истина, в книгата имам различни герои от различните класи и те си влияят помежду си.

Да сте фенове на Клюкарката. Аз обожавам този сериал, още от началото и края му направо ме разби, не исках да свършва. (тайно тайно се надявах Серина да е с Нейт, но неееее... ). Та ако сте гледали този сериал има доста голяма вероятност, книгата да ви напомни на него. В книгата имаме богати тинейджъри, които са свикнали всичко да им е на готово, имаме както и бедни представители на по-ниските етажи, които внасят колорит и жизненост, има естествено драма до безбожие, има тайни, скрити дори и от най-добрите приятели, имаме любов заради, която всички откачат. Не ви ли на напомня на Клюкарката често?
„Хилядният етаж“ е  наистина интересна книга, не е книга, която ще ти разкрие тайните на вселената или ще ти промени мирогледа за света, но определено ще те отдалечи от твоите лични драми, защото ще си прекалено зает с тези на героите, ще си прекалено зает да си заплиташ в историята, да се влюбваш в нея. Просто няма как да не се увлечеш като пред теб, хората се борят за забранената си любов, разрушават се приятелства, нови се създават, човек губи всичко, което някога е имал, в която някога е вярвал, че по рождение е негово, как да не се разсееш като виждат като бедното момиче се влюбва в своя богат принц на бял кон.
Източник
Именно с това книгата ми хареса толкова много, защото бе така лесно да се потопиш в нея, беше така лесно просто да забравя всичко друго и да се вълнувам само от книгата. Просто понякога човек има нужда от онзи тип книги, които просто да те развличат, които просто да те разсмеят и вълнуват, без да разбият сърцето ти.
Липсваше ми едно нещо, просто света, в който се развиваше книгата бе така значително технологичен, че просто не можех да свикна с някои неща. Всичко беше просто казано, а да ви кажа малко трудно ми беше изведнъж да си представя сграда от 1000 етажа огромни колкото не знам Разград?
Какво да кажа за героите, бяха ми интересна, но не можах да се влюбя в тях или поне да ми харесат наистина много, освен естествено Райлин и Корд, тях наистина много си ги харесах и нямам търпение да разбера как ще се развие тяхната история, другите.... еми те могат и в Ада да горят.... добре де малко преувеличавам само един човек искам да гори в ада на вечни мъки.....(Лида естествено, още от началото не я харесах, а в края на книгата, просто си я мразех.) Наистина не знам какво да кажа за героите, не ме впечатлиха кой знае колко, че да искам да говоря за тях, харесах драмите им, допадна ми да се разсейвам с проблемите им, но иначе...


„But anyone who looked would have noticed the candelabra casting shadows on her dramatic cheekbones, illuminating the tears that streamed down her face.“

„Хилядният етаж“ от Катрин Макгий е вълнуващо тийн история, в която ще се насладите от набор различни герои всеки със своята драма и проблеми, всеки имащ своите тайни. Ако търсите книга, която да ви отдели от вашите проблеми, но и да не ви остави емоционално и психически разбити, то тогава тази книга е точно за вас.


Благодаря изключително много на издателство Бард за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар