Търсене в този блог

събота, 16 септември 2017 г.

Май, Юни, Юли, Август Wrap up


Съжалявам, че пиша така рядко, съжалявам че отсъствам. Липсва ми писането, но нямам време. Просто нямам време. Най-глупаво оправдание на света, но то е така вярно. Лятото приключи с такава огромна скорост, че чак не го усетих.
 Работата, почивката с любимия човек, среднощните разговори с приятели на някоя беседка, докато всички чопли семки като обсебени, почивката в Гърция с всичко това ще запомня това лято. Не съжалявам за нищо през това лято, защото създадох си неповторими спомени. И не сериозно, не знам кога минаха тези месеци.... Ей го септември, започва последната ми година в училище, аз още не знам какво да уча, знам само, че трябва да положа много труд тази последна година да я завърша както трябва и да си вземе матурите с възможно най-добрите оценки. Но това настрана за сега. Както казах лятото приключи, а аз от май месец не съм правила равносметка на прочетените от мен книги и вече е време за това. Да започна учебната година на чисто..... в момента плача.... пак на училище.....
Та за тези четири месеца съм прочела точно ........ 10 книги..... т.е по 2 книги и нещо на месец..... искам да потъна в земята от срам. Честно......Няма шанс да си приключа годишното предизвикателство, освен ако не намаля бройката, а това не го намирам за честно, но е така красиво като си завършил предизвикателството....

„Разбий ме“ - Т.М.
Източник.
Тази книга я получих за миналия ми рожден ден, а много ама много преди това исках да я прочета. Та аз я препоръчах на една приятелка преди още да съм я прочела. (въпросната приятелка прочете цялата поредица преди аз да прочета първа книга). Не съжалявам, че я препоръчах и че я прочетох, защото книгата си е интересна и вълнуваща. А аз съм така безнадеждно влюбена в злодея на първата книга. Ах Уорнър...... чакам с нетърпение и тъпата Джулиет да те оцени.
Съжалявам само, че я отлагах толкова много време.
Ревю мисля да има на цялата поредица тук.
Дадох и 4/5.
Източник.

„Писма до изгубените души“ - Б.К
Тази книга е толкова красива, нежна и разчуствена. През цялото си съдържание тя си играеше със струната в сърцето ми. Определено препоръчвам тази книга..... ще се потопите в история за загубата на родител, за начина, по който живота си продължава да тече, въпреки че ти си съсипан, за това как любовта се намира на най-малко очакваното място.
Ревюто на книгата тук.
Дадох и 5/5.

Източник.

„Звезди за Лола“ - С.П.
Първата книга от тази поредица прочетох още миналото лято и се влюбих в лекия, приятен, нежен и романтичен начин, по който пиши Стефани Пъркрис и тази книга не остава по далеч. Харесах историята на Лола, но тя просто не беше така сила и вълнуваща както тази на Етиен и Ана. И факта, че именно тези двамата намериха място в тази книга ме накара да и дам по-висока оценка. 
Дадох и 4/5.

„Импириум“ - Х.Х.Н.
Много ми допадна тази книга, още с корицата си ме примами, но съдържанието и ми задължа вниманието. Вековните тайни, магията, тайните общества, заговорите бяха така добре измислени, толкова пъти бях изненадана, че не бе за вярване. Със страст разлиствах книгата, само и само да разбера как още ще бъдат разиграни героите, кой още ще ги измами и предаде. 
Ревюто на книгата тук.
Дадох и 5/5.
Източник.

„Каравал“ - С.Г.
Думата, с която мога да опиша тази книга е просто лал. Пак и пак лал. Определено си има своите недостатъци, слаби моменти, пукнатини в историята, но въпреки това съм влюбена в тази книга, в мистерията в нея, в загадките, в това че до последния момент читателя е в пълно неведение, може да си мисли, че е разкрил проклетата загадка, а в крайна сметка се оказва жестоко изигран. Влюбена съм в това как авторката пак и пак ме изиграваше.... 
Ревюто на книга тук.
Дадох и 5/5.

„Искам да бъда свободен. Разкази за Левски“ -  Д.Д.
Историята ми е слабо място, всяка книга имаща нещо свързано с историята определено ме привлича като с магнит. И тази книга не остана по назад....просто..... та това са разкази за Левски за бога...нямаше как  да не ми хареса, нямаше как да не я прочета.
Дадох и 4/5.
„Задръж звездите още миг“ - К.Х.
Една утопия, в която човек ще намери едно възможно бъдеще, в което на първо място са интересите на всеки отделен човек, свят, в който човек се налага да се бори за любовта си. Тази книга ни разказва за привидно перфектно бъдеще, което въпреки всичко си има своите недостатъци, защото хора.... няма нищо съвършено.  
Ревюто на книга тук.
Дадох 4/5.

„Стъклен принц“ - Е.У.
Много добре и ясно изразих мнението ми за миналата книга от поредицата и какво очаквах от тази. И мога да кажа с чисто сърце, че не останах разочарована. Не се ядосвах чак толкова много на героите, защото не правеха чак такива глупости, малко за добро или лошо израснаха. В книгата имаше доста обрати и изненади, та аз бях прочела последната страница от книгата и все пак останах шокирана. 
Ревюто тук.
Дадох и 5/5.

„Железният светилник“ - Д.Талев
Очаквах тази книга да не ми хареса, много познати, които вече я бяха прочели не я хвалеха особено, но аз се влюбих. Съчетанието между битовото, тогавашните нрави и предразсъдъци на хората и борбата на младите срещу чуждото проникване, срещу забравата на родното спечелиха сърцето ми. Чакам с нетърпение часовете по литература, когато ще говорим за тази книга.
Подобието на ревю тук
Дадох на книгата 5/5.

„Четирите цвята на магията “ - В.Е.Ш.
Източник.
Чувствата от тази книга са ми още така пресни..... Една красива история за магията, за нейната сила, за саможертвата в името на доброто..... От много време бях хвърлила око на тази книга и като излезе при нас бях във възторг, а когато отворих пакета от Емас и видях това бижу щях да получа инфаркт. 
Ревюто на книгата тук.
Дадох и 5/5.

Няма коментари:

Публикуване на коментар