понеделник, 19 юни 2017 г.

„Каравал“ – Стефани Гарбър

„…. – но знам, че като всички велики истории – и като всички ужасни истории – и тази започвала с любов.“

Скарлет и Тела никога не са напускали своя мъничък остров и отдавна копнеят за чудесата на Каравала, ежегодното едноседмично представление, където на публиката е позволено да участва в шоуто наравно с артистите.
Каравалът е магия. Мистерия. Приключение.
Когато дълго чаканите покани най-после пристигат, изглежда, че мечтите на двете сестри най- сетне са се сбъднали. Ала едва стъпили на брега на вълшебния остров, Тела изчезва, отвлечена от Легендата, мистериозния собственик на Каравала.
Скарлет е чувала, че всичко, което се случва на Каравала, е постановка, ала въпреки това бързо попада в опасните мрежи на любов, магия и разочарования.
Така или иначе, трябва непременно да открие сестра си, преди играта да стигне до своя край и Тела да изчезне завинаги...

„Сбъдващите се мечти са красиви, но могат да се превърнат в кошмари, когато хората не искат да се събудят.“

„Каравал“ от Стефани Гарбър е една странна, необикновена и изключително интересна книга. Тя ни разказва една история, в която границата между реалното и фантастичното е така размита, че дори на моменти не съществува. Това е книга за любов, смелост, жертвоготовност, вярност и магия. Подгответе се да бъдете отнесени от водовъртежа, който представлява тази книга.

„Бъдещето прилича на миналото, в голямата си част е предрешено, но винаги може да настъпи промяна….“

Източник.
Думата, която описна книгата е магична. Все едно с магическа пръчка омагьосва читателя е го праща в едни необикновен и странен свят, свят, в който винаги трябва да си нащрек. Книгата ни разказва за една привидно прекрасна игра, но игра, която в крайна сметка се оказва на живот и смърт. Не зачерквате книгата, не я започвайте с предразсъдъци, тя ще ви изненада приятно, ще ви накара да я четете с истинско нетърпение. Историята започва бавно и плавно се развива, от начало всичко е така обикновено, чисто нов свят, но без нищо странно и тогава се появява цялата тази идея с Каравала. Той дава необикновеността на историята, той я прави това, което е. Просто до сега не съм срещала такава книга, до този момент не съм намирала книгата с такива елементи и поне според мен оригинална идея. И както винаги... Книгата свърши прекрасно, (спойлер!!!! ъъъ всичко си дойде на мястото, най-накрая моите любимци Джулиън и Скарлет разкриха тайните помежду си и намериха пътя един към друг.) И тогава дойде проклетият епилог, който обещава нови проблеми, нови трудности за героите. Ем искам нещата да си останат такива каквито са, ем искам отново да преживея приключения с тези герои.
Начина на писане не е нищо особено, приятен е, не убива читателя от скука с излишни подробности, не го отекчава, а точно обратното, с начина си на писане авторката прави така, че историята да оживее пред очите на читателите.

„Съдбата и внушаваше чувството на безсилие и безнадеждност, караше я да се чувства незначителна.“

Източник.
Героите ми бяха интересни, на някои от тях се дразнех, мразех ги (като бащата на Скарлет и Тела, Графа.), но пък други харесах изключително много.
Скарлет определено ме дразнеше в началото, беше ми антипатична, страхлива не можеща да рискува, но в последствие тя се разви, стана по импулсивен човек, човек готов за приключения. 

„-Хич не ме гледай така. Не ми действа.
-Точно затова е толкова забавно.“

Джулиън често се изявява в ролята на филтърджия и въпреки че в реалния живот не си падам по такива индивиди, ги харесвам в книгите, те са ми забавни с това си държание освежават обстановката. А и Джулиън си е такъв сладур....... обвит в мистерия, тайни и загадки неговия образ допринася така много на историята, той я прави интересна.
Малката сестра на Скарлет, Тела ми беше дразнеща, глупава и просто неприятна. Не можах да я харесам. Тя изигра ключова роля в книгата, нищо, че действието не участвам пряко особено.

„Всеки човек има властта да промени съдбата си, стига да е достатъчно смел и да се бори със зъби и нокти за най-съкровените си желания.“

Източник.
„Каравал“ от Стефани Гарбър е магична книга, в която реалността и измислицата се преплитат неимоверно много, това е една история, обвита от тайни и мистерии, история за любов, изпитания сестринска обич и намиране на смелост да се опълчиш срещу по-силния.  
  
   „-Мисля, че допуснах грешка.
-Тогава я превърни в предимство.“

Благодаря изключително много на издателство Бард за предоставената възможност да прочета книгата. 

„Има много пътища към всяка място. Уликите са скрити навсякъде.“

3 коментара:

 1. Сега пак ми се върна желанието да прочета тази книга. Всяко ревю за нея е различно и може би просто трябва да дам шанс на книгата, защото звучи интересно и нещо ново :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Трябва да я прочетеш!!!! 😀 Книгата определено не може да се хареса на всеки, но лично мен ме грабна

   Изтриване
  2. Трябва да я прочетеш!!!! 😀 Книгата определено не може да се хареса на всеки, но лично мен ме грабна

   Изтриване

 

books99 Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang