Търсене в този блог

събота, 1 април 2017 г.

„Краят на дните“ - Сюзън ИЙ

Пенрин и Рафи са се спасили на косъм от ангелите и бягат за живота си. Сега най-важното е да открият лекар, способен да поправи стореното от небесните бойци - да върне крилата на архангела и да възстанови нормалния облик на Пейдж. А докато търсят отговори, наяве излизат обезпокояващи истини за миналото на Рафи и отприщват със себе си силите на мрака...
Ангелите пускат на свобода чудовищата на Апокалипсиса и хората се подготвят за война. Заформят се неочаквани съюзи, стратегиите се изменят, но кой ще спечели? Пенрин и Рафи неизбежно трябва да заемат страна в битката за земното царство и са принудени да избират: собствения си вид или любовта?

„Краят на дните“ последна книга в поредицата на Сюсън Ий  „Пенрин и Краят на дните“ е едно малко, красиво и прекрасно съкровище, което те грабва от първата си страница и едва те пуска накрая. С тази книга човек ще преживее огромна гама от емоции. Ще го заболява стомаха от смях, ще го заболи сърцето от драмата на героите, ще му се прииска да се завие през глава и просто да прегръща книгата. С всяка една книга от поредицата историята на Пенрин и Рафи се развива с все повече драматизъм, с все повече препятствия и трудности, докато не се стигне до края и, който ще ви накара да трептите от напрежение и да се усмихвате щастливо.

„Властта най-добре се държи от онези, които не я желаят.“

Това е още една историята за това как по време на края на човечеството винаги ще има хора готови да станат герои, да се борят за своя  живот и за този на другите, за това как човек може да намери приятел в лицето на врага, за това, че човек не избира в кой да се влюби и че не е важно дали е враг, дали е от друга раса, любовта си е любов. Това също е история за избора, за вземането на трудни решения. Една красива история, разказана по увлекателен начин.

„Човешкото в нас не зависи от това дали обществото те приема и дали приличаш на другите. Важно е кой си и какво си готов да сториш или да не допуснеш да се случи.“ 

Както явно е запазена марка на Сюсън Ий и тази книга започна точно където свърши последната и така читателя не изпуска и секунда от действието. Така се дава перфектната възможност да се четат книгите една след друга и да не се отделя поглед от тях. Щом тези книги биват започвани, човек не иска да излиза от този свят, а и често и не може. Дори сега като имам цялата поредица искам да прочета книгите една след друга и един вид да обединя трите книги е едно огромно приключение, искам отново да се потопя в този невероятен свят, свят на обрати, свят изпълнен с ужаси и страхотии, но и свят на нова надежда, свят, в който човек притежава силата да се бори в името на човечеството срещу страшен и невиждан враг, като божествените ангели.
Историята в цялата поредица се развива постепенно, малко по-малко тя се заплита и усложнява, но и се откриват много отговори, героите преминават през много препятствия, докато стигнат до решаващия момент, докато се стигне до последната битка, в която да се покаже колко човечност е останало у хората, колко смелост, борбеност и сила е останала в тях, до момента, когато врага става приятел и любим. 
Героите в книга са все интересна и добре изградени. Така създадени, че да те е жал за тях, да се радваш заедно с тях и да искаш да ги защитаваш ревностно.Та на мен ми стана жал за един от злодеите за Бога!!!!!!!
Всеки един герой допринася към историята, всеки едни изиграва своята роля. От главните герои Пенрин и Рафи, като се премине през сестра и Пейдж и майка им, и се стигне до Наблюдателите. Интересни, добре изградени и просто невероятни герои. Герои, които имат своите моменти на слабост, на когато трябва да бъдат смели, те с готовност са взели решението да се борят до живот и смърт. В книгата е пълно с герои, готови да вземат трудните решения в решаващия момент, решения, изискващи огромна сила и смелост.
Любовната история между Пенрин и Рафи определено в тази книга преживя своята кулминация, стиган до едни висини и получи своя края щастлив или трагичен, прочитайки книгата ще разберете. Любовта между тях е красива, от врагове, до приятели и в крайна сметка до влюбени. Обожавам как тяхната история се разви, как мина през висини и спадове, през отричане и примирение с реалността.

„….Аз съм просто тийнейджърка. 
-Историята е пълна с тийнейджърки, предвождали битки. Жана ДАрк.“ 

Ако човек иска книга, която да не може да остави, която да го прати в един брутален и жесток свят, свят в който тежките избори са оставени в ръцете на една ти тинейджърка
„Краят на дните” е точна такава книга, прекрасна и неповторима от една красива поредица. Тя ни доразказа историята за края на света причинен от могъщите ангели, тя ни разказа за тази невероятна битка, в която хората да покажат на какво са способни, да покажат какво се крие в сърцата и душите им.

Искрено благодаря на издателство Емас за предоставена възможност да прочета тази прекрасна книга. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар