Търсене в този блог

сряда, 1 юни 2016 г.

May Wrap Up

Честит ден на детето! Получавате ли подаръци днес? Аз преди да, но това беше преди години и сега за жалост не мога да се зарадвам с нова книга. Този месец ми беше много слаб. Имах големи надежди с всичките почивки през месеца да прочета значително повече книги, но не, невидимата ръка на съдбата не ми позволи. Всъщност лесно приемам този факт, защото въпреки че, през май прочетох само 5 книги всяка една от тях си я биваше. Започнах месеца с едно невероятно четиво и го завърших също с такова. Какво мога повече да искам от живота? 

1. „Търсенето на тигъра“- Колийн Хоук
Към книгата определено трябва да има предупредителен знак за хората със слаби сърца.
Вълнуваща, забавна и прекрасна това е продължението на "Проклятието на тигъра". Тази малко тухла праща читателя на едно приключение след което се връща здрав физически, но неговите чувства са в пълна бъркотия, ако под бъркотия разбирате раздираща болка.
От добра воля ви давам правото след като я прочетете да обвините мен, че сте съкрушени.
Ревюто и тук.
Дадох и 5/5.

2. „Гръцките герои на Пърси Джаксън" - Рик Риърдън. 
Искате книга разказваща древните митове за едни от най-известните и интересни древногръцки герои? Искате всичко това да бъде разказано по забавен, неповторим и лек начин. Имате късмет, намерих те я. Направо сте попаднали в десетката с тази книга на Риърдън.
Ревюто и тук.
Дадох и 5/5.
 3. „Ясновидците" - Либа Брей
Това е книга... книга..., която искаш да не спираш да я четеш, защото нямаш търпение да разбереш финала и и до последно се надяваш тайните присъстващи в нея да бъдат разкрити.. Тя е тайнствена, интересна, на моменти забавно и много зловеща. „Ясновидците" е книга, която праща читателя в далечния 20 век в града, който никога не спи, само това и дава едни страхотен старт, които ни най-малко не се забавя.
Ревюто и тук.
Дадох и 5/5.

4. „Индия Плейс" - Саманта Йънг. 
Е какво да кажа за книгата освен това, че е едно чудесно продължение на поредицата.
Историята на главните герои Хана и Марко ми хареса, но и на моменти я намирах за глуповата. Намразих поведението на Марко в миналото и се раздразних на това, че Хана позволява на страха да я ръководи. Но като изключа тези две подробности, книгата ми хареса много.
Обичам поредици като тази, в едната книга историята е за едни герои, а в другата за други и същевременно другите продължават да участват и никога няма как да се разделиш истински с любимците си. (това май го казвам вече за пети път)
Дадох и 4/5.

5. „Лейди Полунощ" - Касандра Клеър 
Тава е първата книга от новата поредица на Каси „Тъмни съзаклятия". В момента мразя К. Клерър, защото след финала на тази книга ме остави с кървящо сърце, но и я обичам, защото отново е написала една невероятна книга. Тя продължава да твори прекрасни истории на основата на света на ловците на сенки. Вплита различните си поредица по неповторим начин, създавайки прекрасна мрежа от връзки между различни герои. Тази жена пише така, че да не ми остави избор и аз искам не искам се влюбвам в героите. А това никога не е на добро с някой от героите на Каси, защото дори да получиш щастливия си край на финала ти първо трябва да преминеш пред ада и обратно.  Меко е да се каже, че книгата е интересна, тя е толкова много повече от това.
Ревюто и тук.
Дадох и 5/5.

Няма коментари:

Публикуване на коментар