Търсене в този блог

неделя, 15 май 2016 г.

„Гръцките герои на Пърси Джаксън“ - Рик Риърдън

Кой е отрязал главата на Медуза? Кой е отгледан от мечка? Кой е опитомил Пегас? Нуждаеш се
от полубог, който знае всичко това? Пърси Джаксън ще ти разкаже за смелите дела на Персей, Аталанта, Белерофонт и останалите известни гръцки герои! Така че вземи горящото си копие, облечи палтото си от лъвска кожа, излъскай щита си и се увери, че разполагаш с достатъчно стрели. Ще се върнем във времето преди четири хиляди години, за да обезглавим едно-две чудовища, да спасим няколко кралства, да застреляме някои богове в задниците, да нахлуем в Подземното царство и да откраднем плячката на разни зли хора. Готов ли си? Страхотно. Да го направим!

„Най-основателната причина обаче да четете за гръцките герои е за да се почувствате по-добре. Колкото и скапан да ви се струва животът ви, на онези пичове им е били още по-зле.“

Здравейте, хора! Не, не съм изчезнала в черна дупка, за жалост, имах много напрегната седмица и едва ми оставаше време да си почина, но както  и да е. Днешната тема е друга както си личи по заглавието.
Понякога ние читателите се нуждаем от едни определени книги, нуждаем се от частица щастие и смях в сивото ежедневие. Точно такава книга е  „Гръцките герои на Пърси Джаксън“, една прекрасна, лека и забавна книга. Едно невероятно бягство от действителността е тя за мен. Тя е едно приключение. С книгата в ръка читателя изживява приключенията на Персей и се радва на щастливия му завършек, преминава през върховете и спадовете в живота на Тезей и Херакъл, по-известен като Херкулес, с тази книга читателя страда заедно с Орфей за загубената му любима Евридика, проследяваме появата на амазонките и много други.

„Смешно е, но е факт. Целият свят може да е луднал по теб, но за хората, с които си израснал, всичко си е все същото. “

Източник тук
Това представлява тази чудесна книга, едно истинско приключение, един разказ разказан от един неповторим разказвач. А именно известния Пърси Джаксън .
Отново както и при „Гръцките богове на Пърси Джаксън“ тази книга нямаше да е така неповторима, ако тя не беше разказана от моя любим полубог.

„Но семейните взаимоотношения са странна работа. Дори роднините ти да не са много мили с теб, все пак са твоя кръв. Не можеш да загърбиш подобна връзка напълно.“

Знаете ли какво? Е няма как да знаете преди да ви каже де, все пак не четете мисли. Нали? След публикацията на Зинети с причините защо обича  тази книга, аз се замислих. (въпросната публикация тук.) Замислих се какви са моите причини не само да нямах търпение да прочета това бебче (пък да не споменавам как нямам търпение да прочета новата книга на чичо Рик „Скритият оракул“, но за жалост първо трябва да прочета „Героите на Олимп“. Боже ама, че съм оплаквам се, че имам да чета пет прекрасни книги. Не съм вред.) Ок, отплеснах се малко. И така замислих се какви са моите причини да съм такава луда фенка на творчеството на Рик Риърдън. Единственият лесен отговор бе, че този човек е гениален. Това е. Ако не сте чели книга на Риърдън, веднага почвайте да поправяте тази огромна грешка. Вземайте се в ръце и се насладете на тази прекрасна купчина от книги. Започвайте например с „Гръцките герои на Пърси Джаксън“, защото тя е забавна и лека, изпълнена с приключения и отдавна разказани митове.

„с пророчествата често става така. Опитваш се да избегнеш капана, но докато го правиш, всъщност го изграждаш сам и падаш в него.“

Благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар