Търсене в този блог

събота, 10 октомври 2015 г.

Сянката на змея -. Рик Риърдън

Змеят на Хаоса – Апоп – е възвърнал силите си и след три дни ще погълне слънцето и ще потопи земята във вечен мрак. Задачата на Картър и Сейди Кейн да го спрат изглежда непосилна – някои номове са напълно унищожени, магьосниците са разединени и не всички богове се чувстват достатъчно силни, за да влязат в битка със Змея. На фона на неравната борба се откроява една-единствена възможност Апоп да бъде победен. Но за да я използват, Картър и Сейди ще трябва да се съюзят с напълно откачил призрак, който е напът да бъде осъден от Озирис за най-тежките престъпления, извършвани някога...

„понякога проумяваш какво всъщност представлява нещо чак когато го разрушиш.“

Нали знаете чувството като започнете последната книга от дадена поредица и вече нямате търпение да разберете финала. Надявате се любимците ви на получат своя щастлив финал, да направят това, което трябва, но да излязат от всичко това невредими и най-вече живи, страх ви е да не загубите преждевременно свои любимец, искате тази последна книга от любимата поредицата да потвърди всичките ви очаквания и да ги надхвърли. През всичко това преминах докато четях „Сянката на змея“ .
Света ни се спасява. Честно казано това не го мисля за спойлер, защото в такива книги е доста ясно, че света ще бъде спасен. Загадката е в това как ще го спасят героите, какво ще пожертват за да го спасят, какъв ще е техния край.
Какво да кажа, както винаги чичо Рик ни представя едни страхотен финал на една невероятна поредица. Героите преминаха през множество изпитания израснаха и станаха едни наистина забележителни личности.
Картър, ах моя мил Картър моята любов. В тази книга той се показа като истински водач, храбър войн и перфектно момче. Пфф завиждам на Зия, но какво да се прави те са си лика прилика.
Сейди е интересен и необикновено персонаж. От време на време бих искала да и имам проблемите. Две прекрасни момчета я  харесват и искат да бъдат с нея, но както всеки знае няма нищо розова на тоя свят.

 „Анубис: недостъпен. Уолт: пред прага на смъртта. Ако загубех и двете момчета, които харесвах, хм... какъв смисъл имаше тогава да спасявам света.“

Често казано начина по който любовния триъгълник излезе от уравнението ме изненада меко казано много. Хареса ми ужасно много, защото всички получиха своя щастлив края.
Просто останах без думи от изненада, но тока е най-забавно(ако някой е срещал такова развитие на действието да ми посочи книгата моля)

„Такава си е Сейди. Ако трябва да се придвижите напред, можете да разчитате, че тя ще тръгне настрани по някаква си своя налудничава допирателна. “

Зия - знаех си че тя ще изиграе някоя важна роля и така се случи. За Родос не се наложи да я ритам по задника, защото съм сигурност  тя щеше да ме подпали.

„И малката надежда е за предпочитане пред пълната безнадежност.“

Един невероятен финал съпътстваш една невероятна поредица. Книгата е невероятна, защото е великолепно написана, защото има прекрасни герои, които изключително много пораснаха през трите книги и станаха личности за пример. За краткото време докато четях книгите се влюбих в героите и честно казано не съм готова още да ги изоставям, за радост няма да се случи, защото на дневен ред идва Пърси Джаксън срещу Картър Кейн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар