понеделник, 27 юли 2015 г.

Booktube - a - thon TBR

Не е най-хубавата ми снимка.
Сега да си призная, за първи път чувам за този маратон, но с радост ще се включа. Разбрах за него от Ева и Зинети. Не искам да объркам никого, за това ще копирам обяснението на Ева за маратона.

Годишен книжен маратон -  Booktubeathon. За тези от вас, които не знаят - това е събитие, което се организира в Youtube, но всеки е напълно свободен да участва, независимо дали има канал там, блог, инстаграм за книги или е просто читател. В рамките на седем дни се изпълняват седем различни предизвикателства, съпътствани от видео предизвикателства за booktube-ърите. 
Официалните дати, на които ще се проведе тазгодишният Booktube - а - thon са 3-9 август.

Всяка година си има своите седем предизвикателства и ето ги тазгодишните. 

1. Да прочетеш книга със синьо на корицата 
2. Да прочетеш книга от автор, който има същата първа буква на фамилията като твоята 
3. Да прочетеш нечия любима книга
4. Да прочетеш последната книга, с която се сдоби 
5. Да прочетеш книга без да я оставяш 
6. Да прочетеш книга, която много си искал да прочетеш
7. Да прочетеш общо седем книги

По време на маратона ще съм в Завет - има сбор. Ще бъде забавно, но поради тази причина (сбора) ще имаме гости, а пък като съм в Завет винаги се виждам със стари приятели и за това не знам до колко ще успея да направя  Booktubeathon, но ще се опитам. Също поради това, че ще съм  в Завет, повечето от книгите които избрах са в електронен вариант (не обичам да нося много багаж). И така.

Първи ден/първо предизвикателство - избрах Ние, лъжците - Е.Л. От много време се каня да я прочета, а  тя е таман за лятото и перфектно изпълнява условието, защото цялата е синя. 

Втори ден/второ предизвикателство - тук два часа си гледах книгите да  намеря автор, чиято фамилия започна със С, естествено веднага се сетих за Дж. Стърлинг, но всички нейни книги съм ги прочела, но пък накрая видях Тетрадката и се сетих за Н.Спаркс и от неговите книги реших да прочета Последна песен.

Трети ден, трето предизвикателство - Списъкът на омразата - Дж. Браун -специално за това условие звънях на една приятелка да я пита, коя и е любимата книга.

Четърти ден/ четвърто предизвикателство - Списъкът - Дж.А.Конрат - честно казано дори не знам точно за како се разказва, купих си я от близкия супермаркет на промоция. 

Пети ден/ пето предизвикателство - тук избрах Да остана ли? - Г.Форман

Шести ден/ шесто предизвикателство - Къде беше? - отново на Форман, реших така и така много искам да си ги прочета, защото да не го направя сега в два последователни дни. 

Седми ден/ седмо предизвикателство - за този последен ден реших да прочета една книга от задължителната литература, а именно Тартюф - Жан-Батист Молиер.

Е това са седемте книги. Надявам се да успея да ги прочета. Стискайте палци! Мисля за всяка една да напиша ревю, без Тартюф - разбира се. 

П.С - и аз реших да сметна страниците, които ще прочета и те са 1760. 

2 коментара:

  1. Желая ти успех с маратона! Дано книгите ти харесат и успееш да ги завършиш! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Успех и късмет, Илияна! Радвам, че ще участваш.

    ОтговорИзтриване

 

books99 Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang