понеделник, 29 юни 2015 г.

Наследницата - Кийра Кас

Преди 20 години Америка Сингър спечели короната и сърцето на принц Максън. Сега е време принцеса Идлин да открие истинската любов.
През целия си живот Идлин е слушала приказки за това как са се срещнали родителите й. Винаги е смятала историята им за страшно романтична, без обаче да си фантазира, че би могла да се повтори някога за нея. Но животът на една принцеса не й принадлежи напълно и затова, независимо колко силно и отчаяно Идлин се опитва да отложи собствения си Избор, той е на път да се случи.
Принцесата не очаква той да завърши като приказната любовна история на родителите й, нито пък вярва, че ще открие любовта. Но дали любовта няма да я открие въпреки всичко?

Лал лал само това ми се върти дълго след прочитането на тази прекрасна книги. Книгата е приказна, К.Кас отново се е справила великолепно, представяйки ни една великолепена история. Не знам от къде да започна. Всичко в книгата ми хареса. Историята е отново е представена страхотно и в обши линии тя е същата като и в миналите три книги - Изборът, но тук е доста по-различно.
Нов Избор, но този път не 35 момичета се борят за определено сърце, а 35 момчета.

„-Значи ли това, че имам избор?
- Да, скъпа, ще имаш избор... между трийсет и петима кандидата.“

Беше ми малко странно, защото бях свикнала да проследявам събитията от гледнато точка на една състезателка - Америка, а тази книги всичко се виждаше през очите на Идлин т.е през очите на човека, който трябва да реши. Самата главна героиня изобщо не ми хареса да и майка и малко ме дразнеше, но Идлин още повече. Тя е прекалено горда, самодоволна и често се заблуждава, с развитието на действието започнах да я харесвам и разбирам, но и до края не спрях да и с дразня. Тръгнах да я разбирам, защото когато човек се постави на нейно място разбира и открива нейни черти, които на пръв поглед не се забелязват, тя е доста отчуждена, несигурна, може да се каже дори и самотна

"Спри да държиш всички настрана, Идлин. Можеш да си едновременно смела и женствена. Можеш да управляваш нацията и в същото време да обичаш цветята. Най-важното: можеш да бъдеш и кралица, и съпруга."

Беше много приятно и изключително интересно да се проследи какво е станало с героите от предишните три книга. Както и преди и сега изключително много се радвам на Максън и Америка и сега в тази книга освен, че човек ги вижда вече пораснали и зрели хора читателя ги вижда и като родители и според моето скромно мнение те се прекрасни.

„Нямам представа дали съдбата или провидението съществуват наистина. Мога да те уверя единствено, че се случва най-голямата ти мечта да влезе през вратата, решена да не те допусне до себе си. И въпреки това, по един или друг начин, откриваш, че все пак можеш да я спечели.“

Момчетата ах момчетата.  Всъщност има доста подходящи кандидати, но а  съм  99% сигурно, че крайния избор на принцесата ще е Кайл. Кайл - момчето което не искаше да участва в Избор, момчето, на което Идлин с години на му е обръщала внимание. Честно казано той е моя избор и си го харесва доста повече от останали, но и те не са за изхвърляне. Хенри - той е толкова мил и сладък, а пък за Ерик, мисля си, че в следващата книга може да стане нещо между тях, но да си кажа, че не искам.

„.. И моля те, не ни мрази.
- Не ви мразя.
- Но поне ти е хрумнало, когато ти казахме за намерението си, нали? - попита тя с широка усмивка.
- На осемнайсет съм. Генетично заложено ми е да се бунтувам срещу родителите ми.“

„Знам, че ще успееш, ако не за друго, то поне защото няма да се задоволиш с по-малко.“

„Струва ми се, че никой не знае какво търси, докато не го намери. “

Авторката още веднъж ни показва колко много си разбира от работата. Тази книга е невероятна, приказна и изпепеляващо интригуваща. От начало на първата глава да края на последната не можах да я оставя, защото тази книга е от онези, които не остават човек дори да я остави и за минутка. Невероятна книги, подходяща за всеки.

Ето още две прекрасни ревюта към книгата на Кая  и Ева 

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

books99 Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang